L'arquebisbat de Tarragona ha destituït Josep Maria Font com a rector d'Arbeca després que s'hagi confirmat que va ser un dels dos investigats pel Vaticà per suposats abusos sexuals a menors. El religiós és fill de Constantí i va ser denunciat entre el juny del 2015 i el novembre de 2016 "per presumptes tocaments a menors amb finalitat libidinosa", segons l'arquebisbat. Es tracta de la segona destitució en menys de 24 hores a Tarragona.

Font ha demanat en un breu comunicat "disculpes a totes les persones" a qui hagi pogut "ofendre o decebre". Font també fa de capellà en altres pobles de l'Urgell, com Sant Martí de Maldà, Maldà, Belianes, Nalec, Rocafort de Vallbona o el Vilet, i als Omellons, a les Garrigues. A més, és el responsable del santuari del Tallat. Font hauria treballat amb l'anterior rector de Constantí, Pere Llagostera, mort el 2017 i denunciat també per abusos a menors.

"Mal moment"

L'arquebisbe de Tarragona, Jaume Pujol, s'ha referit avui als fets i ha parlat de "mal moment".  "Si una persona està obsessionada amb el sexe i ho va buscant és una cosa, però hi ha persones que tenen aquest mal moment a la vida que els porta a fer una cosa que després potser se'n penediran tota la vida", ha afirmat Pujol en declaracions als mitjans.

Jaume Pujol ha defensat que els dos sacerdots destituïts "en aquest moment no poden estar a les parròquies" perquè és difícil que "la gent ho entengui". Tot i això, ha dit que "han pogut tenir els seus errors o faltes, però no són tan greus com per dir que han de ser secularitzats".

Protocols del Vaticà

Davant les denúncies contra Font  i d’acord amb els protocols del Vaticà es va ordenar una investigació prèvia dels fets i es va informar del resultat a la Congregació per a la Doctrina de la Fe. En el seu cas es van adoptar "mesures disciplinàries proporcionades als fets provats" que no s'han volgut detallar des de l'arquebisbat.

Aquesta és la segona destitució en 24 hores de sacerdots relacionats amb abusos sexuals. Ahir dimarts el rector de la parròquia de Constantí i la Canonja, Francesc Xavier Morell, també va ser destituït després que també es publiqués que va ser investigat per abusos a menors i pornografia infantil en dues ocasions diferents.