L'arquebisbe de Tarragona, Jaume Pujol, ha afirmat que els presumptes abusos sexuals a menors per part dels rectors d'Arbeca i Constantí ''no son tan greus com per poder dir que tenen que ser secularitzats, de cap manera''. 

Pujol ha assegurat que "si una persona està obsessionada amb el sexe i ho va buscant és una cosa, però hi ha persones que tenen aquest mal moment a la vida que els porta a fer una cosa que després potser se'n penediran tota la vida", ha afirmat en declaracions als mitjans. Posteriorment ha puntualitzat aquestes paraules i ha assegurat que ''qualsevol actuació d'aquest tipus, impròpia de ningú i més encara d'un prevere, em sembla gravíssima''.

Jaume Pujol ha insistit en demanar perdó a les victimes. ''He demanat perdó en nom de l'Esglèsia de Tarragona i m'he posat personalment i l'Arquebisbat a disposició d'escoltar a les víctimes", ha afegit.

L'arquebisbe Pujol ha signat aquest dimecres el cessament del rector Josep Maria Font, després de decidir també retirar dimarts del càrrec a Francesc Xavier Morell, rector de Constantí. Amb tot, Jaume Pujol ha assegurat que els dos rectors ''no són uns desgraciats''.