La infermera catalanòfoba de l'Hospital Vall d'Hebron que es va viralitzar a les xarxes a principis de mes per un vídeo on menyspreava el català ha perdut la feina a l'hospital, segons ha avançat Vilaweb i ha pogut confirmar ElNacional.cat. Fonts del Departament de Salut han informat que aquest divendres s'acabava el contracte de la infermera i que han decidit no renovar-l'hi, de forma que les mesures disciplinàries anunciades contra la professional sanitària finalment no s'aplicaran. 

La infermera perd la feina després de les crítiques al C1 de català 

La infermera, originària de Cadis, treballava des del passat mes de juliol a l'àrea de Pediatria del centre hospitalari i va fer-se viral per un vídeo de TikTok que va penjar a les seves xarxes personals i en el qual es mostrava indignada pel requisit d'obtenir el C1 de català per accedir a les oposicions d'infermeria a Catalunya. "Es traurà el p*** C1 de català la meva mare, jo no ho faré", va reblar la jove. Una frase que ràpidament va provocar les crítiques de la xarxa, que es preguntaven com podia ser que una treballadora pública a Catalunya fes aquestes afirmacions.

Davant la polèmica, el Vall d'Hebron va reaccionar assegurant que s'investigarien els fets i les circumstàncies en què s'havia produït aquest vídeo. "No es pot tolerar que dins les nostres instal·lacions, en horari laboral i amb l'uniforme de la institució es facin vídeos que no tenen a veure amb l'activitat assistencial, és evident que no representen la institució ni el centre", van afirmar des del centre sanitari. 

L'expedient contra la infermera estava en tramitació

Finalment, el Departament de Salut va anunciar que obriria un expedient a la jove gaditana, que un mes després es trobava en tramitació, però que davant l'expiració del contracte, quedarà en l'aire. "Declaracions com aquestes són intolerables en una servidora pública. Obrim un expedient. El sistema sanitari ha de garantir l’atenció en la llengua pròpia de Catalunya, en això treballem cada dia", va assegurar llavors el conseller de Salut, Manel Balcells. 

Després de les crítiques rebudes, la infermera va demanar la baixa laboral per estrès i va assegurar que estava rebent "suport psicològic" perquè havia rebut moltes amenaces i li feia "por sortir al carrer", segons un missatge que va enviar a un company de feina. També va expressar la necessitat de disculpar-se amb "tots els que s'hagin sentit ofesos pel vídeo" del qual assegura estar "molt penedida". Amb tot, el dany ja estava fet i les conseqüències laborals han arribat un mes més tard.