El conseller de Salut, Manel Balcells, ha anunciat, en un missatge al seu compte de Twitter, que el Departament obrirà un expedient a la infermera catalanòfoba del Vall d'Hebron. "Declaracions com aquestes són intolerables en una servidora pública. Des del centre fins al departament arribarem fins al fons de la qüestió. Obrim un expedient. El sistema sanitari ha de garantir l’atenció en la llengua pròpia de Catalunya, en això treballem cada dia", ha sentenciat el titular de Salut.

TUIT manel balcells

El conseller de Salut ha fet dues piulades més on ha felicitat aquells professionals que "vinguin d'on vinguin tenen interès i es formen per aprendre, conèixer i parlar el català", segons Balcells, aquests són la majoria i per això els vol "posar en valor". En la mateixa línia, ha explicat que el sistema de salut ofereix formació gratuïta en català per als seus professionals "perquè l'objectiu final és sempre el benestar del ciutadà i garantir els drets dels pacients. El conseller de Salut conclou que "comprendre el pacient és clau per la seva seguretat". Per la seva banda, Vall d'Hebron ja ha informat que investigarà aquest vídeo en què apareixen tres infermeres i avisa que no pot tolerar aquestes gravacions a les instal·lacions, en horari laboral i amb l'uniforme.

TUIT manel balcells

Indignada pel C1 de català

Els fets s'han fet públics aquest dijous al matí quan ha començat a circular per les xarxes socials un vídeo de la usuària de Tik Tok Begoña Suárez, una infermera del Vall d'Hebron que es queixa que per accedir a les oposicions d'infermeria a Catalunya és necessari acreditar un nivell C1 de català. Twitter s'ha indignat amb les declaracions d'aquesta noia en un vídeo on apareix amb dues companyes més queixant-se del requisit del català. La protagonista és la noia del mig, que és de Cadis, i està acompanyada d'una altra infermera andalusa i d'una basca. La noia del mig ensenya un llibret informatiu on s'expliquen els requisits per poder accedir a l'oposició i assegura que "es traurà el C1 de català la meva mare, jo no ho faré". 

La jove infermera porta un braçalet amb la bandera d'Espanya i es sorprèn que la seva companya basca parli català i digui que ella 'sí' que es presentarà a l'examen. Tant és la seva sorpresa que li diu a la seva companya: "Ara em destrosses el vídeo".  Els usuaris de Twitter s’han enfadat per l’actitud catalanòfoba de la noia i han reclamat explicacions a l'hospital i al Departament de Salut. La infermera ensenya un fullet del sindicat UGT on es dona tota la informació sobre les oposicions i ja comença el vídeo fent befa i dient: "Això quina merda era?". La seva companya s'ho pensa i diu "un sindicat", i la protagonista li diu "i és per treure'ns què?". "Les oposicions", respon l'amiga.