Les víctimes mortals de la pitjor onada d'incendis de la història de Califòrnia (EUA) s'eleven a 25 persones, segons l'últim balanç. Els tres focus de les flames que identificava ahir la policia continuen avançant sense control i ja han cremat més 60.000 hectàrees.

El més malparat ha estat Paradise, un municipi de 26.000 habitants a uns 280 quilòmetres de San Francisco que ha estat completament engolit pel Camp Fire, l'incendi declarat al nord de l'estat. Els serveis desplaçats a la zona han trobat prop de 14 cadàvers més des d'ahir i han certificat la destrucció de prop de 7.000 cases i negocis. "La magnitud de la destrucció que veiem és desoladora. Sabem que hi ha víctimes mortals", va dir en una roda de premsa aquest dissabte el director de l'Oficina de Serveis d'Emergència de Califòrnia, Mark Ghilarducci.

El president dels Estats Units, Donald Trump, ha cridat a seguir les instruccions dels serveis d'emergència per facilitar les tasques d'evacuació davant el veloç avanç de les flames. "Les persones que no siguin evacuades ràpidament corren el risc que les engoleixi el foc", deia Trump a través de Twitter.

Al sud de Califòrnia, un altre focus també continua afectant la ciutat de Malibú, on ja hi ha hagut víctimes mortals. El Woolsey Fire, com es coneix el focus, ha cremat més de 5.000 hectàrees i ha forçat que s'emetin ordres d'evacuació per a 75.000 residències dels comtats de Ventura i Los Angeles.

L'absència de precipitacions i les fortes ratxes de vent -que arriben a superar els 70 quilòmetres per hora- estan dificultant les tasques d'extinció dels focs. Més de 150.000 persones han hagut de ser evacuades.