Els Bombers de la Generalitat treballen per apagar dos nous incendis a Catalunya: un a Quart (Girona) i un altre a Sant Pere de Ribes (Garraf). Segons expliquen els serveis d'emergències a ElNacional.cat, el primer foc té un potencial de dues hectàrees i ha cremat una part de vegetació que hi ha entre la carretera C31 i la C-246a, l'han pogut perimetrar i les previsions son positives.

L'incendi de Sant Pere de Ribes ha començat a la zona de Roquetes aquest dilluns a la tarda. Actualment, hi estan treballant sis dotacions terrestres i un helicòpter dels Mitjans Aeris (MAER), que estan treballant per apagar el foc. Els Bombers de la Generalitat expliquen a ElNacional.cat que el flanc dret, que era el que més els preocupava, ja l'han aconseguit estabilitzar i la zona està perimetrada, fet que facilita molt la feina dels serveis d'emergències. "L'helicòpter està sobrevolant la zona per acabar de validar el perímetre", diuen els Bombers en una piulada.

Retencions a la C31 per l'incendi del Garraf

Des del Servei Català de Trànsit han dit que, en un primer moment, a causa de l'incendi de vegetació, han tallat la C31 en tots dos sentits al punt quilomètric 156 i 155-5, al terme municipal de Sant Pere de Ribes. No obstant això, ara mateix es pot circular, però hi ha moltes retencions i han habilitat un pas alternatiu, ja que les aturades son de fins a 2 quilòmetres.

Segon incendi a Sant Pere de Ribes en menys de dues setmanes

Aquest no ha estat l'únic incendi a Sant Pere de Ribes en les darreres setmanes. El 21 de juliol els Bombers també van treballar en un altre incendi forestal en aquest municipi. Les flames van començar en una zona de difícil accés i van destinar el màxim de recursos possibles. Segons diuen els Agents Rurals, el foc va cremar gairebé 20 hectàrees de terreny forestal.

Un altre incendi a Girona, Quart

D'altra banda, a Quart també hi ha un incendi. L'avís s'ha rebut a les 17:29 d'aquest dilluns. Les flames s'han originat a Palol d'Onyar, dins del terme municipal d'aquest municipi de Girona. Els Bombers hi han destinat nou dotacions terrestres i altres quatre aèries. Tal com expliquen els serveis d'emergències, el cap de l'incendi està en una zona agrícola. Després de fer les últimes descàrregues, els bombers han marxat del foc i l'evolució de l'incendi és favorable.

Incendio Quart / Bombers de la Generalitat
Els Bombers treballen en dos incendis: un a Sant Pere de Ribes i un altre a Quart. Tots dos evolucionen favorablement / Bombers de la Generalitat

Els Agents Rurals investigaran les causes de l'incendi

En tots dos casos, de moment, es desconeixen quines han estat les causes de l'incendi, que les hauran d'investigar els Agents Rurals. Els Bombers, aquest dilluns, també han extingit un altre incendi que ha cremat plàstics, maquinàries i canyes en una empresa d'Avinyonet del Penedès (Alt Penedès). En aquest cas no es tractava d'un foc forestal i hi han destinat tres dotacions terrestres que han remullat la zona.