Els Bombers de la Generalitat han estabilitzat un incendi a Sant Pere de Ribes, a la comarca del Garraf. Han destinat 40 dotacions per apagar les flames, que s'han originat en una zona de difícil accés. Les males comunicacions de ràdio que hi ha a la zona han dificultat les tasques d'extinció i, segons expliquen els serveis d'emergències, han destinat el màxim de recursos possibles.

El foc ha començat aquest dimarts a les 15:06 a la part de la Font de Codina de Can Pere de la Plana, dins del terme municipal de Sant Pere de Ribes. De moment, es desconeixen quines son les causes de les flames i a les 20:07 l'han estabilitzat.

La prioritat principal era controlar el flanc dret i la cua. Afortunadament, la vegetació és poc densa i ha facilitat molt la feina als serveis d'emergències. Protecció Civil manté en alerta el pla d'emergències Infocat i ha demanat que ningú s'acosti a la zona de l'incendi.

Els Bombers han destinat el màxim de recursos disponibles al Garraf

"Les flames pugen muntanya amunt i és un lloc de difícil accés i amb males comunicacions de ràdio. Hi som amb el màxim de recursos disponibles", explicaven els Bombers de la Generalitat en una piulada, on també han explicat l'estratègia que han seguit en aquest nou incendi forestal.

Aquesta estratègia consisteix que els avions de vigilància i atac (AVA) descarreguen l'aigua als flancs de l'incendi, mentre que els helicòpters bombarders intenten evitar els focus secundaris. L'ajuntament de Sant Pere de Ribes explica que ha cremat quatre hectàrees de massa forestal i que, de moment, no suposa cap perill pels ciutadans que viuen a prop de la zona.

Incendio Sant Pere de Ribes / Ajuntament de Sant Pere de Ribes
Els Bombers de la Generalitat han treballat en un nou incendi forestal a Sant Pere de Ribes (Garraf) / Ajuntament de Sant Pere de Ribes

Els Agents Rurals expliquen que el foc ha cremat 19,53 hectàrees

A més dels Bombers, al lloc dels fets també hi han anat agents de la Policia Local, dels Mossos d'Esquadra, els Agents Rurals i les Agrupacions de Defensa Forestal (ADF), que han col·laborat en aquest incendi que, de moment, no se sap què l'ha causat.

Segons les dades provisionals dels Agents Rurals, aquest incendi ha afectat una superfície aproximada de 19,53 hectàrees.

Un altre foc a Olivella

Aquest incendi ha començat un dia després que els Bombers aconseguissin controlar un altre foc a Olivella, a 11 quilòmetres d'aquest nou incendi forestal. El dilluns van treballar 24 dotacions terrestres dels Bombers de la Generalitat, que van explicar que el foc va cremar més de 186 hectàrees, la immensa majoria de bosc del parc del Massís del Garraf i menys d'una hectàrea de vegetació agrícola i urbana.