El sorteig de La Grossa ja torna a ser aquí. Aquest dimarts 27 d'abril, La Grossa de Sant Jordi 2021 repartirà milers d'euros entre uns quants afortunats que hauran de seguir el sorteig que es farà a les 12 del migdia.

La Grossa repartirà un primer premi principal de 2.000.000 d'euros a la butlleta que les xifres i la sèrie coincideixin amb els números extrets durant el sorteig. Si la sèrie no coincideix, l'import és de 50.000 euros per butlleta. 

Sobre aquest primer premi, també es premiaran les cinc xifres i totes les terminacions del número guanyador així com l'anterior i el posterior. 

La resta de premis 

Un bitllet obtindrà el segon premi de 20.000 euros quan les 5 xifres coincideixin amb les extraccions del segon sorteig. Un bitllet obtindrà el tercer premi de 10.000 € quan les 5 xifres coincideixin amb les extraccions del tercer sorteig i, a més a més, hi haurà un segon reintegrament. Segons indica Loteries de Catalunya, els premis caduquen al cap de 90 dies de la data del sorteig corresponent.

El sorteig de La Grossa de Sant Jordi es basa en el sistema de bombos múltiples d'on s'extreuen boles amb els números premiats. Hi ha 5 bombos amb deu boles a cada un, aquestes van numerades del 0 al 9.

El sorteig

Un bitllet obtindrà el primer premi extraordinari quan les 5 xifres i la sèrie, numerada del 1 al 35, coincideixin amb les extraccions del primer sorteig.

Un bitllet resultarà premiat quan un determinat nombre de dígits en el mateix ordre del sorteig (de dreta a esquerra) coincideixi amb el número guanyador. També seran premiats els bitllets que continguin el número anterior o posterior al del guanyador. El número posterior al 79999 és el 00000 i el número anterior al 00000 és el 79999.

Si l'últim dígit del primer premi extret del primer sorteig coincideix amb el dígit del quart sorteig, llavors es realitzaran una o més extraccions per determinar el número del reintegrament guanyador del quart sorteig.

Els premis dins d'un mateix número guanyador no són acumulables. És a dir, que un número que és guanyador perquè coincideix més d'una xifra amb un dels números premiats, podrà guanyar només el premi més alt possible. Per exemple, un bitllet que té les últimes quatre xifres que corresponen amb el número premiat, guanyarà només el premi corresponent a les últimes quatre xifres, però no aquells premis corresponents a l'última xifra, les dues últimes xifres ni el de les últimes tres xifres.

 

Foto principal: Bitllets de La Grossa de Sant Joan de 2019 / ACN