La presència de la Guàrdia Civil s’ha fet més evident aquest diumenge a l’aeroport del Prat, ja que ha reforçat la seva presència. Tal i com ja va anunciar ahir el ministre de Foment, Íñigo de la Serna, el dispositiu previst per a dilluns en cas que hi hagi vaga indefinida, ja s’ha començat a posar en marxa.

De fet, segons fonts dels treballadors citades pel 324, la presència d’agents d’aquest cos policial a la zona dels controls de seguretat s’hauria “triplicat” respecte els anteriors dies. Tot i que sempre són presents en aquesta zona, aquest diumenge se n’han vist més i treballant activament en tasques com el control d'equipatge de mà.

De la Serna ja va anunciar dissabte que ja hi havia efectius de la Guàrdia Civil procedents d'altres comunitats autònomes a punt per incorporar-se al Prat. La intenció és avaluar el funcionament del dispositiu de cara a dilluns, i si en els primers dies de vaga s'aprecia que és insuficient, "es reforçarà en la mesura que calgui, perquè no es produeixin problemes de seguretat i d'ordre públic".

L’augment de guàrdies civils -després que el Govern espanyol declinés la utilització dels Mossos per a aquestes tasques- ha estat una de les causes que han contribuït que durant les aturades del matí dels treballadors d’Eulen no s’hagin registrat cues d’importància, tret de les que hi ha hagut cap a les cinc de la matinada.