El mateix dia que ha entrat en vigor el decret dels VTC, el conseller de Territori i Sostenibilitat, Damià Calvet, ha explicat aquest divendres que el Govern estudiarà la manera de recuperar les llicències que Uber i Cabify no utilitzin després de l'anunci que abandonen Catalunya i Barcelona. Segons Calvet, l'Executiu vol evitar que els propietaris d'aquestes llicències se les quedin sense utilitzar-les i les retinguin "de manera especulativa".

El conseller Calvet ha negat que la Generalitat oferís als VTC seguir treballant irregularment a Barcelona tot i que incomplissin els 15 minuts de precontractació, tal com ha assegurat el president de la patronal Unauto a Catalunya, Josep Maria Goñi.

"Hi ha vida més enllà d'Uber i Cabify", ha sentenciat el conseller de Territori, que ha recordat que les dues plataformes han anunciat que marxen "però les VTC es queden" i ha afegit que altres empreses tradicionals que acceptessin treballar amb la nova reglamentació les podrien utilitzar. "Volem disposar aquestes llicències i posar-les al mercat en condicions de concurs que l'empresa que així ho desitgi les pugui obtenir i actuar d'acord amb la normativa", ha subratllat Calvet, que ha pronosticat que aquests títols quedaran en suspensió temporal.

Manca de responsabilitat pels acomiadaments

Calvet ha carregat contra les empreses que operen per Uber i Cabify i ha denunciat la seva "manca de responsabilitat social corporativa greu" per haver anunciat els acomiadaments dels seus treballadors. Així mateix, Calvet ha indicat que la Generalitat encara no han rebut aquests expedients però que estan "amatents" a la protecció dels drets dels treballadors. A més, ha lamentat que les dues plataformes abandonin Catalunya sense haver provat de treballar amb nova reglamentació.

D'altra banda, el conseller  ha negat que alts càrrecs del seu Departament oferissin als responsables del sector de la VTC seguir treballant de manera irregular i que les sancions que pogués posar la Guàrdia Urbana acabessin en "un calaix" i sense tramitar, com ha assegurat aquest matí Unauto. Pel conseller, responen "una vegada més a la voluntat de confrontació i enganyar el ciutadà". "Les VTC han de fer d'VTC i els taxis han de fer de taxis", ha reiterat el conseller, que ha acusat la patronal de "voler confondre el ciutadà".

 

T'ha fet servei aquest article? Per seguir garantint una informació compromesa, valenta i rigorosa, necessitem el teu suport. La nostra independència també depèn de tu.
Subscriu-te a ElNacional.cat