El Govern ha ampliat la plantilla de Bombers en 154 noves places. Així ho ha acordat l'executiu aquest dimarts per incentivar un "canvi de model forestal i de la gestió operativa i tècnica". L’ampliació es durà a terme a través de la incorporació a la plantilla fixa dels bombers de personal que fins ara exercia funcions temporals. El canvi es farà efectiu el 15 de desembre de 2022, quan finalitzin els contractes de l’actual programa temporal. Les 154 places s’incorporen amb la distribució següent: 45 places de personal amb vincle laboral fix, 19 amb vincle administratiu i 90 dotacions més amb vincle laboral amb una durada de 3, 4 o 6 mesos per cada anualitat del programa.

L’extensió de la plantilla també servirà per millorar la realització de totes les accions i tasques de caràcter tècnic i operatiu del Pla estratègic de la Direcció General de Prevenció, Extinció d’Incendis i Salvaments per al període 2017-2022. Els perfils professionals incorporats són auxiliars administratius, tècnics especialistes en manteniment d’helicòpter, tècnics especialistes operadors de control, oficials de primera prevenció activa forestal, tècnics especialistes en so i imatge, tècnics especialistes adscrits al Grup d’Actuació Forestal i conductors de vehicles lleugers i pesants.

🔴🔥 Incendi del Pont de Vilomara, prop de Manresa

La calor asfixiant amb el vent descontrolat i la falta de pluges ha sigut la combinació fatal perquè esclatin incendis arreu del territori català. Al Bages han cremat milers d'hectàrees en dos incendis per la zona del Pont de Vilomara. A Àger, Lleida, s'han incendiat una quarantena d'hectàrees. A més de petits brots de flames per Catalunya. Tot aquest caos incendiari ha provocat que el cos de Bombers hagin anat desbordats per tractar d'aplacar les flames i salvar els boscos i la gent que viu a prop d'ells. És per això que el Govern s'ha arromangat i s'ha posat mans a l'obra perquè aquesta situació no es repeteixi, així ampliant notablement la plantilla de Bombers per anar més preparats de cara a l'estiu del 2023.

L'incendi més gran que ha tingut Catalunya amb l'ai al cor ha estat el del Bajes, al Pont de Vilomara. Tot i que les flames no estan totalment apagades, els Bombers ja han assegurat que està estabilitzat. I a més, s'han desconfinat els municipis afectats. A més, s'està investigant quina pot ser la causa de l'inici del foc. Totes les sospites apunten a un possible piròman descontrolat que hauria provocat les flames del Bages. Tot i que no s’ha confirmat per vies oficials, ElNacional.cat ha pogut saber a través de fonts de la policia catalana, que cada cop creix més la sospita que un piròman es dedica a escampar el foc pel Bages. De fet, ja són tres incendis que s'inicien en un mes a la mateixa zona. El primer gran incendi de l’any, declarat aquest diumenge, ha cremat una superfície que sobre les 1.700 hectàrees; mentre que el segon, originat prop d’un polígon industrial de Manresa, supera les 40 hectàrees. Fa dies, però va cremar fa cinc dies a la zona de les antenes de Sant Vicenç de Castellet.