L’incendi que ha calcinat centenars d’hectàrees aquest inici de setmana al Pont de Vilomara, al Bages, ha arrasat unes 50 cases en diversos nuclis d’urbanitzacions. La que més ha patit els estralls del foc ha sigut la de River Park, al terme municipal del Pont de Vilomara, on les flames la van traspassar tota. En alguns habitatges s’ha cremat l’exterior, tanques i porxos, i en d’altres, que no han tingut tanta sort, les flames s’han colat a l’interior i han cremat les habitacions. 

Les flames de l'incendi del Pont de Vilomara

ElNacional.cat ha tingut accés a unes imatges de l’incendi quan va arribar en una casa del carrer d’Isard, a la part centre d’aquesta urbanització River Park.

El propietari va intentar en un primer moment fer una franja davant, tallant arbres, però ja era massa tard. Des de l’interior de l’habitatge va veure com en pocs segons les flames devoraven el jardí del veí i entraven, segons capacitat de ser aturat, al seu terreny. Les imatges són des de l’interior de casa i es veu com a l’exterior tot és de color vermell i les altes flames envolten les quatre parets.

 

Per sort, els vidres de la casa van resistir i la llengua de foc va passar ràpidament. No tenir molta càrrega de foc a l’exterior, com palets o fusta acumulada, van evitar que les flames cresquessin al pati o tocant les parets, i va es va poder apagar de pressa.

En tota la urbanització, com també en una segona, al terme municipal de Sant Fruitós de Bages, les flames han cremat una cinquantena de cases, tot i que en diverses consideració i afectació. Per sort, cap de les persones que van quedar atrapades pel foc van resultar ferides.