Els Mossos d’Esquadra investiguen si un piròman ha estat el responsable de l’incendi del Pont de Vilomara. Fonts de la policia catalana admeten a ElNacional.cat que les sospites han augmentat després que aquest dilluns a la tarda naixés un nou focus molt a prop de les flames que des d’aquest cap de setmana mantenen Catalunya en estat d’alerta. No és l'únic dels darrers minuts: hi ha noves flames a Navarcles. El cas és que, a més, fa cinc dies també hi va haver un incendi a la zona de les antenes de Sant Vicenç; molt a prop dels incendis de les darreres hores.

 

🔴🔥 Incendi del Pont de Vilomara, prop de Manresa
 

🚒 Actualització: estabilitzat l’incendi del Bages

 

A més, les flames que han sorgit fa escassos minuts al polígon industrial de Bufalvent, a Manresa, no poden ser conseqüència de les del Pont de Vilomara. Estan massa allunyades de l’incendi sorgit aquest cap de setmana, i hi ha una carretera pel mig. Es tracta, tot plegat, de sospites; però cada cop guanya més força perquè hi ha un altre element que posa Mossos i Bombers en alerta: aquestes flames sorgeixen en una zona del país que, precisament, no es troba en un estat d’alerta massa elevat. Els Agents Rurals, a més, ja havien dit sobre l’incendi del Pont de Vilomara que les causes no podien ser naturals, i que havia sigut cosa del factor humà, tot i que no entraven a valorar si havia estat provocat o no.

Cal recordar que els Bombers de la Generalitat treballen des de fa escassos minuts en un nou incendi que crema just al costat del Pont de Vilomara, unes flames que mantenen Catalunya en alerta en les darreres hores. Tal com informa el cos al seu compte de Twitter, almenys quatre dotacions i set mitjans aeris lluiten contra aquestes noves flames, que es troben al costat de l’antic abocador, a mig camí d’una pista que surt de la BV-1225 i afecten al voltant d'unes sis hectàrees. “La prioritat dels efectius és el cap-flanc dret de l’incendi; l’antic abocador se situa cap al flanc esquerre”, assenyalen els Bombers, que també apunten a les xarxes socials que actuen “amb contundència per intentar evitar un nou incendi forestal”.

 

Protecció Civil ja s’ha afanyat a demanar a la ciutadania que no s’aproximi a la zona, per la perillositat que representa. Així mateix, el Servei Català de Trànsit ha pres la decisió de tallar la C-16 entre Castellbell i el Vilar i Sant Fruitós de Bages. El desviament en sentit nord es fa a través de la C-55; mentre que en sentit sud es fa per la C-16c i la C-25. Cal tenir en compte que s’està produint un dels escenaris més perillosos, que els Bombers ja havien alertat que s’havia d’evitar de totes totes: simultaneïtat de dos incendis en una mateixa zona.