La furgoneta de l'atac terrorista a la Rambla del 17 d'agost del 2017 contenia manuscrits en què es cridava a la Guerra Santa. Concretament, s'hi van localitzar papers i escrits que consistien —literalment— en "súpliques per combatre l'enemic o per anar a la guerra de Mahoma", segons ha avançat aquest dissabte TV3.

Paral·lelament, també ha transcendit que alguns dels jihadistes havien venut or robat en diversos assalts a domicilis de Ripoll i que un dels dos testimonis protegits que dilluns declararan a l'Audiència Nacional és un treballador d'un restaurant de la Rambla. L'home afirma que va veure dos homes d'origen àrab molt nerviosos que prenien un cafè instants abans de l'atemptat. L'altre testimoni protegit és un veí d'Alcanar, localitat on els terroristes tenien el xalet per preparar l'atac massiu amb explosius.

El jutge de l'Audiència Nacional Fernando Andreu va aixecar el 31 de juliol el secret de sumari de la investigació dels atemptats. El magistrat, però, manté secretes les peces de la causa que fan referència a informació relacionada amb entrades i escorcolls, comunicacions telefòniques, protecció de testimonis i comissions rogatòries.

Entre la documentació que es fa pública hi ha 21 volums que estan digitalitzats. També hi ha quatre DVD amb imatges dels acusats manipulant explosius i altres que mostren l'atropellament a la Rambla de Barcelona. El jutge permetrà a les parts veure els DVD a la secretaria de l'Audiència Nacional, amb l'expressa prohibició fer-ne cap còpia per evitar-ne la difusió.