L'Audiència Nacional ha aixecat parcialment el secret de sumari de la investigació dels atemptats del 17 d'agost a la Rambla de Barcelona i Cambrils. Així ho ha notificat el jutge Fernando Andreu amb una interlocutòria enviada a les parts, segons han confirmat a El Nacional parts de la causa.

Amb aquest tràmit, es fa pública la part de la investigació relacionada amb les víctimes mortals i les persones ferides, així com també tot allò relacionat amb els membres morts de la cèl·lula terrorista. En canvi, continuarà sota secret de sumari la informació relacionada amb els escorcolls a domicilis i les converses telefòniques enregistrades.

El sumari inclou, a més, imatges que tampoc es distribuiran a les parts, sinó que s'hauran de visualitzar a l'Audiència Nacional. Les imatges mostren un dels acusats manipulant els explosius i el moment de l'atropellament mortal. Des que accedeix la furgoneta al passeig central de la Rambla i comença a atropellar els vianants.

El sumari inclou també quatre DVD amb imatges de la Rambla durant i en els moments posteriors a l'atropellament.

En aquesta interlocutòria, també se cita a declarar dos testimonis per al proper dilluns, un d'ells protegit, a l'Audiència Nacional.

El 17 d'agost del 2017 van morir 16 persones i 153 més van resultar ferides en els atacs a la Rambla de Barcelona i el passeig marítim de Cambrils. Els Mossos van desarticular la cèl·lula en 4 dies. Vuit dels terroristes van morir abatuts pels Mossos, quatre van acabar detinguts. La cèl·lula estava formada per joves d'entre els 17 i 34 anys, vivien a Ripoll i aparentment estaven integrats al municipi. Els va captar l'imam Abdelbaki Es Satty, un presumpte col·laborador del CNI amb antecedents que va estar a la presó.

L'aixecament del sumari ha de permetre establir la responsabilitat de cada un d'ells en l'atemptat i trobar respostes a tots els interrogants que encara hi ha oberts sobre l'imam, així com ningú va alertar de l'alt risc que suposava.