Els menjadors de les escoles també seran diferents enguany. Canvis de protocol i en la manera de fer de les cantines escolars pel coronavirus. Una cosa, però, és segura: els menjadors escolars continuaran oberts. Malgrat tot, hi haurà algunes modificacions per garantir la distància de seguretat i evitar les aglomeracions. Al menjador s’hi barrejaran diversos grups estables i cada escola tindrà les seves pròpies especificitats.

En alguns casos es faran torns o s’habilitaran nous espais per poder dinar o es dinarà a la classe per evitar contactes amb altres grups estables tant al menjador com al pati.

"Algunes escoles que començaven a treballar l'autoservei, aquest any quedarà eliminada l'opció per tal d'evitar el contacte amb els objectes i material d'ús continu", explica Anna Bertran, monitora de menjador d'una escola púbilca de Tarragona,  en conversa amb ElNacional.cat. "Es torna a la típica safata metàl·lica i serà el personal de cuina que les omplirà amb el menjar". Pel que fa als gots, coberts i tovallons, seran precisament els monitors els que faran el repartiment perquè els infants no els toquin. 

"Els grups de classe seran els de convivència", detalla. D'aquesta manera un monitor podrà portar diversos grups, per exemple segon A, B i C de Primària sempre que es compleixi amb la ràtio. Això sí, "no es podran barrejar entre ells i seuran deixant un espai entre taula i taula". Ara bé, Bertran també posa èmfasi en el fet que cada escola seguirà un protocol diferent en funció de les seves capacitats i necessitats. I és que cada centre tindrà un protocol diferent. En el seu cas, explica que al centre on treballa "també s'habilitaran algunes aules per poder dinar, especialment els de parvulari".

Les dinàmiques de jocs i manualitats d'abans i després de dinar també quedaran suspeses, almenys fins a nova ordre. "Caldrà buscar algunes activitats perquè els nens i nenes no estiguin asseguts i puguin fer alguna cosa però sense pilotes o fent servir objectes comuns perquè no podem assegurar-ne la desinfecció".

T'ha fet servei aquest article? Per seguir garantint una informació compromesa, valenta i rigorosa, necessitem el teu suport. La nostra independència també depèn de tu.
Subscriu-te a ElNacional.cat