El canvi de temps ja és aquí. La pertorbació, que aquest dimecres al matí està travessant el terç sud de Catalunya, ha arribat acompanyada de fortes pluges, pedregades de gran calibre i fins i tot mànegues. Aquest dimecres es presenta com una de les jornades amb el temps més complicat d'aquesta setmana, amb fortes tempestes desplaçant-se des de primera hora del matí per la costa catalana, fins a tronades al nord i centre del territori català a partir del migdia. Precisament, Protecció Civil ha activat l'alerta del Pla INUNCAT per aquesta jornada per un nou episodi de precipitacions intenses.

Radar de pluja a Catalunya, DIRECTE | Alerta per fortes tempestes i pedra

El Servei Meteorològic de Catalunya preveu pluges intenses generalitzades de més de 20 l/m² en 30 minuts per aquest dimecres a les comarques del litoral i del prelitoral central, així com augura pluges de menor intensitat per als pròxims dies. Protecció Civil de la Generalitat ha demanat a la ciutadania evitar apropar-se, tant a peu o amb cotxe, a les zones inundables i limitar al màxim la mobilitat mentre duri l’episodi més intens. Han recordat que cal evitar aparcar el vehicle en rieres o punts subterranis inundables, i no travessar mai rius o rieres si baixen amb aigua, sobretot a les zones on s’esperen intensitats i acumulacions més importants.

Les xarxes socials s'han omplert aquest matí de vídeos i imatges que han retratat el pas de la intensa pluja pel paisatge costaner del sud del país. L'aigua acumulada a Coma-ruga, les dimensions de la pedregada caiguda, les fortes precipitacions uns quilòmetres endins del mar a Tarragona i moltes imatges més que repassen la vivesa del temps d'aquest dimecres.

A Roda de Berà, de fet, un usuari ha compartit un vídeo en el qual s'aprecia precisament l'episodi d'aiguats forts i, sobretot, les tempestes encara més intenses amb una bona pedregada que ha caigut, principalment, a les localitats tarragonines i avancen cap al nord del país, tal com mostra el radar del Meteocat.