El Ministeri de Foment retirarà la petició de les mesures cautelars que suspenen el reglament aprovat per l'Àrea Metropolitana de Barcelona que limita les llicències de vehicles de lloguer amb conductor, les VTC. Segons un comunicat ho fa com a "mostra de la voluntat per arribar a solucions i pel respecte per les competències pròpies d'altres administracions". Manté, això si, el recurs contra aquest normativa que considera que envaeix competències. 

La decisió s'ha pres després de la reunió que ahir van mantenir representants de Foment i de l'AMB i que va servir per constatar l'actitud de "diàleg" i "coordinació" que existeix entre les dues parts. L'objectiu és "assegurar una convivència ordenada i equilibrada entre el taxi i el VTC". 

Foment assegura que estudiarà "amb detall" les propostes de l'organisme metropolità amb un esperit "constructiu" que permeti avançar cap a una solució "conjunta" amb totes les administracions afectades. 

Una de les cites clau per resoldre el conflicte és la pròxima Conferència Nacional de Transport prevista pel mes de setembre que jugarà un paper "fonamental de coordinació".

La retirada de la petició de mesures cautelars arriba hores abans que el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya es pronunciés sobre si les manté o les retira, una qüestió que s'havia de resoldre demà, després que avui totes les parts hagin comparegut en una vista al TSJC.