S'havia de pronunciar avui, però finalment serà demà. El Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) decidirà aquest divendres si manté la suspensió cautelar de la normativa aprovada per l'Autoritat Metropolitana de Barcelona (AMB) que limita el nombre de llicències de vehicles de lloguer amb conductor (VTC) a una per cada 30 taxis, cosa que afecta els serveis d'Uber i Cabify.

reunio tsjc llicències VTC. Europa PressVista del TSJC sobre les llicències VTC, aquest matí /Europa Press

Aquest matí, a la sala contenciosa administrativa s'ha celebrat una vista amb representants de l'AMB i associacions de taxistes que han exposat els seus arguments perquè es revoqui la suspensió. Han argumentat el perjudici econòmic que aquesta li podria causar, tenint en compte que el TSJC no dictarà sentència sobre aquesta qüestió fins a un termini que podria durar anys.

Per la seva banda, la Comissió Nacional del Mercat de Valors i de la Competència (CNMVC) ha demanat la suspensió de tot el reglament.

Davant l'ajornament d'aquesta decisió, els sindicats del taxi han convocat una assemblea a la terminal 2 de l'Aeroport a les tres de la tarda.

El TSJC va optar per la suspensió cautelar després dels recursos presentats pel Ministeri de Foment i per la CNMVC que consideren que l'AMB ha envaït les seves competències. El govern espanyol sustenta els seus recursos en un informe jurídic que ahir es va presentar a representants de l'AMB i l'Ajuntament de Barcelona. Per la seva banda el consistori també s'agafa a un altre informe dels seus serveis d'advocats. La trobada d'ahir, "cordial" i "dialogant", va obrir la possibilitat de debatre sobre una possible transferència de competències en matèria de VTC

Marxa lenta per la ciutat

Mentrestant, el sector del taxi continua en lluita. Avui cinc-cents taxis han protagonitzat una marxa lenta per la ronda del Litoral fins al port de Barcelona durant la segona jornada de vaga del sector.

Els sindicats han fet una crida a la calma després que ahir, un cop acabada la manifestació, un grup de taxistes agredissin alguns vehicles d'Uber i Cabify que duien passatge a dins. El grup Élite Taxi, que és l'agrupació majoritària, ha condemnat els fets i ha assegurat que, si es confirma que els agressors formen part del seu sindicat, els expulsarà.