La Unió Progressista de Fiscals ha donat el seu suport a la fiscal en cap de Barcelona, Anna Maria Magaldi, que diu que la van insultar i es va sentir assetjada en sortir, divendres, del judici del 9-N a Artur Mas, Joana Ortega i Irene Rigau. En un comunicat "se suma a l'expressat per la Fiscalia General de l'Estat i les altres associacions de fiscals en el seu suport a la fiscal en cap de Barcelona, en relació amb els intolerables fets esdevinguts en els voltants del Palau de Justícia després de la conclusió del judici del 9-N".

Els fiscals diuen que "la manca de respecte a les regles de l'estat de Dret repercuteixen de manera inquietant en la convivència democràtica que tants anys ens ha costat construir". I aprofiten l'ocasió "per expressar el reconeixement al nostre company Emilio Sánchez Ulled pel seu magnífic treball, rigor tècnic i professionalitat demostrats durant el desenvolupament del judici". Sánchez Ulled va dirigir l'acusació contra Mas, Ortega i Rigau per encàrrec de la Fiscal General de l'Estat, Consuelo Madrigal. El fiscal anticorrupció va ser el mateix que durant el 9 de novembre del 2014, estant de guàrdia, va desestimar retirar les urnes i impugnar el 9-N, tal com demanaven les denúncies que van arribar aquell dia a diferents jutjats de Catalunya.

La Unió Progressista de Fiscals s'adhereix a la polèmica que s'ha generat al voltant d'Anna Maria Magaldi, que quan va sortir del Palau de Justícia va marxar enmig dels crits que feien una vintena de manifestants en suport als acusats del 9-N. Segons els testimonis i segons les imatges, els crits són genèrics contra la Justícia espanyola, tot i que en algun moment se sent algun "fatxa" que increpa totes les persones que anaven sortint per la porta principal del TSJC. Fins i tot es van esbroncar els advocats de Mas, Ortega i Rigau, perquè els concentrats a la porta no sabien qui eren. 

Quan Magaldi marxava va requerir un mosso perquè un jove se li va acostar i li va dir: "Disculpi, vostè creu que és lògic asseure un president al banc dels acusats per posar urnes de cartró?", segons ha indicat ell mateix en declaracions a El Nacional. Als Mossos, però, no els consta cap registre d'incident ni cap denuncia al respecte.