"Disculpi, vostè creu que és lògic asseure un president al banc dels acusats per posar urnes de cartró?". Així explica Lucas Senollosa, en declaracions a El Nacional, que es va adreçar a la fiscal en cap de Barcelona, Anna Maria Magaldi, divendres passat sortint del judici del 9-N. Nega que fes cap insult, "no li vaig mostrar cap manca de respecte", explica. "Vaig dir el que sentia. Tampoc crec que això sigui delicte", insisteix.

La Fiscalia General de l'Estat ha fet avui un comunicat on lamenta un assetjament a la fiscal en cap de Barcelona. En un comunicat sense precedents, el Ministeri Públic rebutja l'actitud d'"un grup de radicals concentrats a les portes del Palau de Justícia després de la finalització de la penúltima sessió del judici contra l'expresident Mas i dues exconselleres del seu govern" per desobeir el Tribunal Constitucional en celebrar la consulta independentista del 9-N. La Fiscalia General de l'Estat ha traslladat a la societat "la seva profunda preocupació pels intents de pressionar la Justícia en la seva tasca de fer prevaler l'imperi de la llei".

Lucas Senollosa es va acostar a Magaldi un cop aquesta ja havia marxat del davant del grup que cridava, mentre esperava que sortissin Mas, Ortega i Rigau de dins el Palau de Justícia. "Jo no sabia qui era", explica Senollosa. "Va sortir una senyora amb el cabell blanc i ulleres i algú li va dir "fatxa"", explica. Senollosa, que era darrera de les tanques de seguretat amb una vintena de persones més, va enfilar el Passeig Lluís Companys amunt mentre Magaldi anava caminant i somrient davant els qui l'escridassaven.

Es veu clarament en el vídeo de TV3.

 

A l'alçada del carrer Almogàvers Senollosa la va aturar i es va adreçar a ella dient-li: "Disculpi, vostè creu que és lògic asseure un president al banc dels acusats per posar urnes de cartró?". Va ser en aquell moment quan la fiscal va cridar un dels mossos que hi havia davant del TSJC, i li va dir al jove: "Soc la fiscal en cap de Barcelona. Pots repetir les paraules que m'has dit?". Senollosa explica que va tornar a repetir davant del mosso la frase i que l'agent li va dir: "Vagi cap a la zona de concentrats", sense identificar-lo ni fer cap gestió. Senollosa va marxar darrere de les tanques de davant del Palau de Justícia, Magaldi va marxar i el mosso també.

Aquest matí no constava als Mossos d'Esquadra cap requeriment per part d'Anna Maria Magaldi ni cap incident. Amb tot, la policia catalana està revisant i mirant de saber què va passar.

Senollosa insisteix en declaracions a El Nacional que no va amenaçar la fiscal, ni la va coaccionar i que van estar tot el matí cridant les mateixes consignes. Van cantar Els Segadors, L'Estaca i va fer crits d'independència, i altres com "units som invencibles" i "fora, fora, fora, la Justícia espanyola". El jove insisteix que estaven allà per defensar Artur Mas, Joana Ortega i Irene Rigau, i que van saludar l'exvicepresidenta i l'exconsellera.

Els invencibles

Lucas Senollosa forma part d'un grup d'amics, "Els invencibles" es diuen, que van anar dilluns al Palau de Justícia a oferir el seu suport als acusats del 9-N i que divendres hi van tornar perquè havien rebut un missatge de Whatsapp demanant tornar a fer pinya. "Teòricament s'havia d'acabar al migdia. No sabíem ni que havien fet un recés", explica Ernest Sant, company de Lucas Senollosa, que també estava donant suport davant el TSJC divendres. Va saludar directament Ortega i Rigau, que li van dir que havien parat per dinar i van decidir quedar-se a la sessió de la tarda. 

Davant el TSJC hi ha una vintena de persones. Eren de diferents grups que havien vingut pel seu compte. Alguns feia dies que hi anaven. 

"Per la porta del Palau de Justícia surt molta gent", diu Sant. "Jo no sabia qui era la fiscal", explica referint-se a Magaldi. Sant va cridar el mateix que dilluns "Fora, fora, fora la justícia espanyola" i el que hi havia escrit a les pancartes. Va veure un manifestant que insultava i "ens vam moure per no estar al costat dels altres que cridaven", diu. Un senyor amb una barretina insultava tothom. L'advocat de Joana Ortega se li va acostar i li va dir: "Sóc l'advocat d'Ortega. Calmi's senyor, calmi's".

Sant lamenta que "interessi dir que això és un moviment organitzat. Això és absurd".