La Fiscalia ha recorregut el tercer grau de l'exdirector financer del Palau de la Música, Jordi Montull, segons ha avançat Crónica Global i ha confirmat l'ACN. Montull estava condemnat a set anys i mig de presó, però després de 14 mesos li van donar el tercer grau. Divendres passat va sortir de la presó i ara només hi ha d'anar a dormir entre setmana. Fèlix Millet, expresident del Palau de la Música i principal condemnat per l'espoli, continua en segon grau.

Montull va començar a complir la seva condemna de set anys i mig de presó pel cas Palau el 22 de juny del 2020 a Brians 2. També està en semillibertat Daniel Osàcar, extresorer de CDC, mentre que Fèlix Millet, qui va ser president del Palau, segueix en segon grau. Jordi Montull, ex número 2 del Palau de la Música, va ingressar el 22 de juny del 2020 a la presó de Brians 2, a Sant Esteve Sesrovires (Baix Llobregat), per començar a complir la pena de set anys, sis mesos i 15 dies que li va imposar el Tribunal Suprem pel cas Palau. L'ex mà dreta de Millet va arribar a la presó acompanyat per la seva dona, la seva filla i la seva advocada. 

El Suprem va condemnar Millet a 9 anys i 8 mesos de presó; Jordi Montull, a 7 anys, sis mesos i 15 dies, i Daniel Osàcar, a 3 anys i mig, per malversació, apropiació indeguda, tràfic d’influències, falsificació en document mercantil, falsedat comptable i blanqueig de capitals. Tots van dipositar la fiança imposada, els van embargar els béns i han comparegut tantes vegades com han estat requerits.

Sense poder evitar la presó

Segons consta en la resolució, en el seu moment es va tenir en compte l'edat dels condemnats (84, 77 i 84 anys respectivament) així com les patologies acreditades que van presentar. D'aquesta manera, no se’ls va considerar en condicions d’eludir l’ingrés a la presó ni per edat, ni per malaltia, ni per la pandèmia. I, per tant, es va desestimar la petició de suspensió de la pena sol·licitada per Montull i Osàcar per evitar l'ingrés a la presó per raons de salut, ja que a la presó també podien ser tractats mèdicament, i fins i tot, sobre el risc de contraure el coronavirus, el tribunal va considerar que també tenien risc a fora.

Poc després de la seva entrada a Brians 2, el 20 de juliol, Montull va haver d'ingressar a l'Hospital Mútua de Terrassa per un quadre d'ictus. Segons van explicar fonts directes de la família, l'ex número 2 del Palau, patia des de fa temps petits ictus que el condicionen amb afectacions al sistema de la parla i la memòria.  Després de despertar-se desorientat i alterat, des de la presó van decidir traslladar-lo d'urgència.