L'exdirectora financera del Palau de la Música, Gemma Montull, ha volgut relativitzar l'estafa del Palau de la Música en una entrevista a Catalunya Ràdio. Després que es destapés el cas Millet, el juliol del 2009, Montull assegura que no sabia res de la trama de corrupció associada al Palau. I es desvincula de qualsevol mena de relació sobre l'escàndol amb el seu pare, Jordi Montull, exnúmero dos del Palau.

També assegura que no tenia cap relació amb el president Artur Mas ni li constava que aquest en tingués amb el Palau. Mas ha estat senyalat per l'extresorer de CDC, Daniel Osàcar, d'estar al cas del suposat blanquejat de diners de la formació procedent de comissions il·lícites i que el president ha negat rotundament. 

Recordem que, juntament amb l'expresident del Palau de la Música, Fèlix Millet, i el tresorer de CDC, Daniel Osàcar, Jordi Montull va entrar a presó onze anys després de destapar-se l'escàndol de corrupció. Per la seva banda, Montull compleix una pena de set anys i mig de presó que va decretar l'Audiència Nacional.

23 milions

La filla, Gemma Montull, ha justificat el frau: "Si divideixes 23 milions d’euros entre tots els anys, les persones que hi havia implicades i els percentatges de cadascú, t’adones que són molts diners, però tampoc no et pensis que entraven sacs de diners".

I evita establir paral·lelismes amb altres trames corruptes, com el cas Noós que van involucrar la infanta Cristina: "No em sento com la infanta quan deia que no sabia res del que feia Urdangarín. El que es parlava als despatxos de presidència del Palau, no transcendia". Malgrat tot, les seves paraules sonen igual i assegura que ningú se "n'assabentava".

Sobre la relació entre Millet i Montull pare, admet que no han acabat bé: "Estan a dues o tres cel·les de distància però no tenen massa relació, no ha acabat molt bé la cosa". També diu que no està enfadada amb el seu pare ni li retreu res del que va fer. 

Gemma Montull treballa actualment d'auxiliar administrativa en una auditoria, segons explica. I lamenta que el seu cognom en pocs anys ha passat a estar en boca de tothom però un temps enrere "dir-se Montull era com dir-se Garcia".