L'extresorer de CDC Daniel Osàcar, condemnat a 3 anys i 6 mesos de presó pel Tribunal Suprem pel cas de desviament de fons del Palau de la Música, ha estat classificat en tercer grau i ha deixat el centre penitenciar de Brians 2, segons ha avançat El Periódico i ha confirmat a l'ACN el Departament de Justícia.

Des de dilluns de la setmana passada, Osàcar no dorm en aquesta presó, sinó en un pis tutelat per a presos. D'altra banda, Justícia ha indicat que Fèlix Millet, condemnat a 8 anys i 20 mesos de presó, i Jordi Montull, condemnat a 6 anys, 8 mesos i 15 dies, han estat classificats en segon grau. Tots dos romanen a la infermeria de Brians 2.

Les resolucions de classificació inicial de la Secretaria de Mesures Penals, Reinserció i Atenció a la Víctima confirmen les propostes acordades per la junta de tractament del Centre Penitenciari Brians 2, el passat 20 d’agost.

Cal recordar que tots tres van ingressar de manera voluntària a la presó a finals de juny, el dia 22 Jordi Montull i el dia 25 Osàcar i Millet, en compliment de la sentència del Suprem. Osàcar i Millet tenen 85 anys, mentre que Montull en té 78. Els tres han estat ubicat a la infermeria de Brians 2 des de que hi van ingressar. El juliol passat, Montull va ser traslladat a un hospital amb símptomes d'ictus.

L'extresorer de CDC Daniel Osàcar va ingressar el 25 de juny a la presó de Brians 2, després que l'Audiència de Barcelona denegués la seva petició de suspendre l'ingrés mentre es tramitava l'indult que havia sol·licitat al govern espanyol.

Com ja va fer en el cas de Fèlix Millet, el tribunal va desestimar la petició d'Osàcar i va confirmar que l'extresorer hauria d'ingressar en un centre penitenciari aquell mateix dijous, data límit que l'Audiència de Barcelona ja va fixar el 12 de maig passat.