La Fiscalia de Barcelona ha presentat un recurs contra el règim de tercer grau que el Departament de Justícia va concedir a l’expresident del Palau de la Música, Fèlix Millet, a finals de l'octubre passat, a causa del seu deteriorat estat de salut, com permet el reglament penitenciari (art.104.4). Actualment, Millet, de 86 anys, i condemnat a 9 anys i 8 mesos de presó per l’espoli de l’entitat cultural, continua ingressat a l’Hospital penitenciari de Terrassa, tot i que se li va permetre complir la condemna a casa seva. S'informa que necessita l’ajuda d’una altra persona per poder fer les activitats quotidianes. Pel ministeri públic, l’estat de salut de Millet, del qual ha demanat informes mèdics, no justifica que no pugui complir la condemna en un centre penitenciari, tot i que sigui hospitalari, i ha presentat un recurs al jutjat de vigilància penitenciària perquè revoqui la resolució de Justícia, segons ha informat aquest dilluns.

La Fiscalia de Vigilància Penitenciària ja va presentar un recurs contra la concessió del tercer grau a la mà dreta de Millet, Jordi Montull, el setembre de 2021 per part de Justícia i el jutge de vigilància penitenciària el va revocar per fer complir la condemna de set anys i mig de presó, i actualment continua tancat. Millet i Montull van ingressar a la presó l’estiu del 2020, en decretar-se la fermesa de la seva condemna. Tots dos, a més, ara són investigats per un jutjat de Barcelona per haver ocultat patrimoni a la justícia. El tercer grau concedit a Millet va ser amb la nova consellera de Justícia, Gemma Ubasart. Un dels motius de la negativa de la Fiscalia a la semillibertat dels lladres confessos del Palau és que no han rescabalat completament a les víctimes: el Palau de la Música i el Consorci.

Noves causes contra els espoliadors confessos

Fèlix Millet, en cadira de rodes, va ser acompanyat, el novembre passat, per un servei mèdic des del centre hospitalari penitenciari per declarar davant del titular del jutjat 12 de Barcelona, que l’investiga per suposadament haver amagat patrimoni i lloguers a la justícia per no haver de rescabalar al Palau de la Música del seu espoli, destapat el 2009. La família Montull també és investigada en aquest jutjat de Barcelona, i en un segon jutjat pel mateix. Montull va ser conduït al jutjat des de la presó Brians1. La seva filla Gemma Montull -condemna a 4 anys de presó pel cas del Palau, tot i que se li va suspendre l’ingrés al centre- tindria llogada una de les finques del Masnou, embargades pel jutjat, i una segona de Teià, llogada al seu fill. Els advocats del Palau de la Música, Laura Parés i Marc Molins, van denunciar els Montull davant l’alerta d’Hisenda de la declaració d’aquests lloguers, ja que sostenen que no els van declarar, i també ho van descobrir dels Millet, on també s’implica a les seves filles, Clara i Laia, que viuen a l’estranger.

L’Audiència de Barcelona va condemnar Millet i Montull a pagar els 23,8 milions euros de responsabilitat civil. El tribunal va informar que ha recuperat més de 12 milions d’euros, el novembre passat, i estava pendent de vendre propietats per cobrir la xifra.