Rodrigo Rato i Miguel Blesa no entraran de moment a presó un cop l'Audiència Nacional ha rebutjat imposar mesures cautelars a tots dos, condemnats a quatre anys i mig i sis anys de presó per l'ús de les targetes black.

Tots dos han acudit aquest divendres a la vista a la secció 4 de la sala penal per conèixer el seu futur immediat, i finalment han pogut sortir sense presó ni fiança, malgrat que el ministeri fiscal havia demanat presó provisional eludible sota fiança de 100.000 euros per a l'expresident de Caja Madrid Miguel Blesa. Per al seu successor en l'entitat Rodrigo Rato, la Fiscalia no ha sol·licitat mesures cautelars.

Aquestes mesures s'havien demanat en espera que la sentència condemnatòria sigui ferma, ja que es pot presentar recurs contra aquesta davant del Tribunal Suprem. Fiscalia Anticorrupció va demanar la convocatòria de la vista –regulada a l'article 505 de la Llei d'Enjudiciament Criminal (LECrim)– només per a Blesa.

Per la seva part, les acusacions populars, que exerceixen la Confederació Intersindical de Crèdit (CIC) i CGT, van sol·licitar presó "provisional comunicada i sense fiança" per a qui va ser president de Caja Madrid entre 1996 i 2010.

Tant Blesa com el seu successor al capdavant de l'entitat nacionalitzada, Rodrigo Rato, als quals se'ls va acusar de trencar la lleialtat dipositada en ells, continuen imputats a la peça principal del cas Bankia i tenen causes obertes a sengles jutjats ordinaris d'instrucció de Madrid. En concret, Blesa s'asseurà al banc dels acusats després que s'obrís nou judici contra ell pels sobresous cobrats per exdirectius de Caja Madrid.