Dos dels excursionistes morts al Perú són de Sant Cugat del Vallès i l'altre és de Cerdanyola, segons han confirmat fonts del Departament d'Acció Exterior de la Generalitat a l'ACN.

Els tres van morir, juntament amb el guia de nacionalitat peruana, sepultats per un despreniment de gel quan baixaven del Nevado Mateo, un pic de més de 5.000 metres d'alçada. Un quart jove va sobreviure a l'accident i va donar la veu d'alerta diumenge a les autoritats de la zona.

El supervivent, identificat com Paolo Belmonte Calderón, va ser evacuat aquest diumenge a una clínica de la ciutat de Huaraz, capital de Ancash, per a ser tractat de les seves lesions.L'expedició havia coronat aquell dia el pic peruà, ubicat a la província de Carhuaz, a la regió Áncash.

En un comunicat, l'Associació de Guies de Muntanya del Perú ha explicat que va participar en les tasques per ubicar els cossos, en coordinació amb les autoritats policials.

Van trobar tres cossos, els de dos excursionistes i el del guia. La tercera víctima va morir durant el trasllat. L'entitat apunta que una allau va arrossegar-los uns 200 metres.

Els ajuntament decreten un dia de dol

Els ajuntaments de Cerdanyola del Vallès i de Sant Cugat han decretat un dia de dol per la mort de tres muntanyencs veïns d'aquestes localitats i d'un guià peruà en un accident diumenge passat als Andes.

Els ajuntaments han convocat cinc minuts de silenci i durant el dia d'avui les banderes onejaran a mig pal.