Tres muntanyistes catalans i un peruà van morir als Andes del Perú a causa d'una allau, mentre que un altre ciutadà espanyol va aconseguir sobreviure, ha informat aquest dilluns la Policia Nacional del Perú a mitjans locals. El grup provava de pujar al Nevado Mateo, a la regió Ancash, al centre del Perú i amb més de 5.000 metres d'altitud, quan els va sorprendre l'allau aquest diumenge.

Un dels seus companys, va donar l'alerta sobre l'accident. Els cossos dels morts van ser localitzats diumenge a la nit, segons la mateixa font.

Almenys deu policies d'Alta Muntanya van treballar des d'aquest diumenge i durant tot el dilluns en el rescat dels cossos, però tenen l'impediment del mal clima perquè la pluja retarda la seva labor i no hi ha comunicació amb la zona pròxima al Nevat. Un portaveu policial va explicar a Efe que els muntanyencs van sofrir la caiguda d'un despreniment de neu a 100 metres del cim, quan retornaven, i aparentment un va relliscar i va arrossegar als altres, que anaven lligats a una corda.

Els morts, identificats per mitjans locals com  Adrià Sanjuan Perelló, Sergi Porteros Villar i Gerard Borrull Regal i el guia peruà Rubén Darío Alva, seran portats per la Policia fins al camp base del Nevat i d'aquí a un hospital a la província de Carhuaz. El supervivent, identificat com Paolo Belmonte Calderón, va ser evacuat aquest diumenge a una clínica de la ciutat de Huaraz, capital de Ancash, per a ser tractat de les seves lesions.

L'allau va arrossegar els cossos aproximadament 200 metres, quan retornaven de la muntanya, tan bon punt haver arribat al cim del Nevado Mateo i es presumeix que l'accident hauria ocorregut al voltant del migdia del diumenge, va precisar un comunicat de l'Associació de Guies de Muntanya del Perú.

Un equip de la Unitat de Salvament d'Alta Muntanya de la Policia Nacional i de l'Associació de Guies de Muntanya va trobar el diumenge al guia peruà amb vida, però va morir minuts després a causa de les seves lesions.