Aquest dimecres és el segon dia dels exàmens de les PAU 2021 que duraran fins divendres. Estan convocats un total de 39.775 estudiants que han hagut de cursar un batxillerat marcat per la pandèmia de Covid-19. Hi ha un total de 225 tribunals en 62 municipis, en universitats públiques i dues privades; i en instituts.

Avui, els alumnes s'han examinat de Llengua Catalana, Llengua Estrangera i d'optatives: Electrotècnia, Economia de l’empresa o Literatura catalana. Al mateix dia, ja es poden saber quines preguntes s'han fet en els exàmens i també les correccions d'aquests perquè el Departament d'Universitats i Recerca publica els exàmens i les respostes al mateix dia. 

Aquestes són les correccions i resultats dels examens de les PAU d'aquest 9 de juny.

Llengua catalana

La prova de català:

 

La correcció:

 

La prova de català de la selectivitat, la primera d'aquest dimecres, ha preguntat per la novel·la 'El temps de les cireres' de Montserrat Roig i per un article sobre salmons transgènics del científic Salvador Macip al diari 'Ara'.

En l'opció A de l'examen, els estudiants han hagut de llegir un fragment d'aquesta novel·la protagonitzada per l'arquitecte Lluís Miralpeix i continuar la narració amb unes 150 paraules.

Tots han hagut de respondre preguntes sobre les lectures obligatòries del curs, que eren 'Terra baixa', d'Àngel Guimerà, i 'Mirall trencat', de Mercè Rodoreda, i diverses qüestions sobre sintaxis, ortografia i gramàtica.

Anglès

La correcció:

 

Francès

 

La correcció:

Alemany

 

La correcció:

 

Italià

 

La correcció:

 

Electrotècnia

 

La correcció:

 

Economia de l'empresa

 

La correcció:

 

Literatura Catalana

 

La correcció:

 

Quins exàmens falten?

Dijous 10 de juny

  • 9 - 10.30 h. Història.
  • 12 - 13.30 h. Dibuix artístic / Llatí / Matemàtiques.
  • 15- 16.30 h. Dibuix tècnic / Història de la filosofia / Literatura castellana.

Divendres 11 de juny

  • 9 - 10.30 h. Química / Disseny / Geografia.

Quan sortiran els resultats?

El resultat de la selectivitat es podrà consultar a partir del 25 de juny, també al Portal d'accés a la universitat.

Els alumnes que obtinguin un cinc de mitjana entre la nota de batxillerat i la qualificació obtinguda en la fase general de les proves hauran superat les PAU i, per tant, tindran nota d'accés a la universitat. En aquest càlcul, la nota de batxillerat val un 60% mentre que la fase general ho fa un 40%, sempre que l'alumne obtingui una qualificació mínima de 4 en la mitjana dels cinc exàmens que integren la fase general.

En la fase específica, els estudiants poden examinar-se de fins a tres matèries de modalitat que trien entre 22 assignatures. Amb les dues millors qualificacions, un cop ponderades, es calcula la nota d'admissió que pot arribar fins als 14 punts.

Imatge principal: Les proves de la selectivitat a la URV de Tarragona / ACN