Aquest dijous és el tercer dia dels exàmens de les PAU 2021 que duraran fins divendres. Estan convocats un total de 39.775 estudiants que han hagut de cursar un batxillerat marcat per la pandèmia de Covid-19. Hi ha un total de 225 tribunals en 62 municipis, en universitats públiques i dues privades; i en instituts.

Avui, els alumnes s'han examinat de diverses assignatures optatives: Història, Dibuix Artístic, Llatí, Matemàtiques, Dibuix Tècnic, Història de la Filosofia i Literatura Castellana.Al mateix dia, ja es poden saber quines preguntes s'han fet en els exàmens i també les correccions d'aquests perquè el Departament d'Universitats i Recerca publica els exàmens i les respostes al mateix dia. 

Aquestes són les correccions i resultats dels examens de les PAU d'aquest 9 de juny.

Història

La correcció:

Matemàtiques

 

La correcció

 

Llatí

 

La correcció:

 

Dibuix artístic

 

La correcció:

 

Dibuix tècnic

 

La correcció: 

 

Història de la filosofia

 

La correcció: 

 

Literatura castellana

 

La correcció: 

 

Quan sortiran els resultats?

Aquest divendres 11 de juny, falten els darrers exàmens: de Química, Disseny, Geografia, Biografia, Cultura Audiovisual, Grec i Tecnologia Industrial.

El resultat de la selectivitat es podrà consultar a partir del 25 de juny, també al Portal d'accés a la universitat.

Els alumnes que obtinguin un cinc de mitjana entre la nota de batxillerat i la qualificació obtinguda en la fase general de les proves hauran superat les PAU i, per tant, tindran nota d'accés a la universitat. En aquest càlcul, la nota de batxillerat val un 60% mentre que la fase general ho fa un 40%, sempre que l'alumne obtingui una qualificació mínima de 4 en la mitjana dels cinc exàmens que integren la fase general.

En la fase específica, els estudiants poden examinar-se de fins a tres matèries de modalitat que trien entre 22 assignatures. Amb les dues millors qualificacions, un cop ponderades, es calcula la nota d'admissió que pot arribar fins als 14 punts.

Unes PAU marcades per la polèmica del català

Aproximadament el 5% dels alumnes que aquest matí s'han examinat en la selectivitat han demanat l'examen en llengua castellana. Fonts de la Conselleria de Recerca i Universitats han confirmat la dada a Efe i han afirmat que es tracta d'un percentatge "similar al de les convocatòries anteriors de les Proves d'Accés a la Universitat".

La totalitat de 39.775 alumnes que s'examinen de la selectivitat s'han enfrontat a primera hora a l'examen de matèria comuna de Llengua i literatura castellana, on els enunciats i les respostes s'havien d'escriure en aquesta llengua, per la qual cosa no existeix opció a canvi lingüístic, ha recordat la conselleria.

Les proves vénen precedides per la polèmica lingüística després que el TSJC acordés ahir que els exàmens havien d'oferir-se en català, castellà i aranès perquè cada alumne tingui l'opció individual d'escollir l'idioma que prefereixi, per la qual cosa la consellera de Recerca i Universitats, Gemma Geis, va acusar el tribunal d'"interferir" i "ficar el nas" en els exàmens i va afirmar que les proves es desenvoluparan igual que en els últims anys.

Imatge principal: La selectivitat d'aquest any a la URV / ACN