Una nova denúncia per amenaces a un dels exdetectius de Método3 ha tornat a obrir la capsa dels espies vinculats a l'Operació Catalunya. Enmig del joc de denúncies creuat entre l'exdirector de l'agència de detectius, Francisco Marco, i els seus extreballadors, Julián Peribáñez y Juan Tamarit, hi ha dues denúncies arxivades i recorregudes contra els investigadors per suposats seguiments a polítics catalans i responsables dels Mossos d'Esquadra.

Marco els va denunciar al setembre, però el jutge va arxivar el cas. L'exdirector de Método 3 va recórrer i l'Audiència de Barcelona el va tornar a tancar sense efecte per manca de proves. I ara Francisco Marco ha tornat als tribunals per aportar nous indicis. Concretament assenyala tres possibles pagadors dels serveis que es van encarregar als detectius en l'Operació Catalunya. La denúncia és per malversació de fons públics i assetjament.

En declaracions a El Nacional, Francisco Marco diu que s'hi vol "mantenir al marge" però admet que hi ha una denúncia "per cobrament de fons reservats de l'Estat per fer seguiments a polítics i mossos". La denúncia és contra Peribáñez i Tamarit i ara Marco ha aportat a l'Audiència tres noms de les persones que suposadament haurien fet i pagat l'encàrrec, i que estan vinculats a càrrecs públic del Ministeri de l'Interior.

Entre les noves proves també hi ha documentació de la policia on queda reflectit que hi ha detectius treballant per l'Estat i contra polítics catalans.

Peribáñez nega haver treballat per a l'Estat per espiar polítics catalans i, en declaracions a El Nacional, assegura que les proves contra ell estan manipulades.

Intercanvi de denúncies 

Entre l'exdirector de Método3 i els seus exdetectius hi ha un foc creuat de denúncies. Marco s'ha querellat per revelació de secrets i ha aportat correus electrònics i converses de Whatsapp.

S'han presentat diverses denúncies des que va saltar el cas de La Camarga, on el director i 3 dels seus detectius van acabar detinguts per la policia espanyola per gravar la conversa d'Alícia Sánchez Camacho i l'ex de Jordi Pujol Ferrusola, Víctòria Álvarez: De Francisco Marco contra Julián Peribáñez als jutjats 7, 21, 31 i 32. De Peribáñez contra Marco n'hi ha tres més als jutjats 2, 6 i 9.