L'exdetectiu de Método3, Julián Peribáñez, denunciat per la seva exdona per fer seguiments de polítics catalans, que ha destapat el diari Ara, nega que hagi fet cap investigació per a l'Operació Catalunya. En declaracions a El Nacional explica que no ha rebut cap notificació de la policia ni dels jutjats en aquest sentit.

La seva exdona el va denunciar la setmana passada als Mossos d'Esquadra. La denúncia, segons ha pogut saber aquest diari, encara està a comissaria i pendent de verificar totes les acusacions. Els jutjats encara no han rebut cap documentació de la policia contra Peribáñez. L'únic que consta al TSJC és una denuncia del setembre passat interposada per l'exdirector de Método 3, Francisco Marco, que es va arxivar. En aquell moment, tot i el recurs de Marco al primer arxiu del jutge, l'Audiència de Barcelona també va tancar el cas sense veure indicis de delicte perquè no es van poder imputar els fets denunciats a ningú.

Peribáñez assegura que la història es tornarà a repetir en aquest cas. "No he fet informes, ni seguiments. No he fet res", reitera el detectiu denunciat. Subratlla que no hi ha cap tipus de delicte i que els whatsapps que consten a la denúncia, es poden haver manipulat. 

L'ombra de la Camarga

Julián Peribáñez va ser un dels detectius detinguts pel dinar a la Camarga entre Alícia Sánchez Camacho i l'exnòvia de Jordi Pujol Ferrussola, Victòria Álvarez. La policia espanyola el va detenir juntament amb Marco i dos detectius més per gravar la conversa de Camacho i Álvarez en el restaurant i que després va servir per destapar una part del cas Pujol, el que afecta el fill gran i part dels diners que hi havia en comptes bancaris d'Andorra. 

Peribañez reitera un cop més que no té res a veure amb els Pujol, tot i que se'l vulgui vincular dient tot forma part d'una conxorxa. L'exdetectiu de Método 3 recorda que les úniques causes que hi ha obertes són contra el seu ex cap i director de l'agència de detectius, Francisco Marco. Una per denuncia falsa i simulació i una altra per injúries i calúmnies.

Hauran de passar encara uns dies per saber si la denúncia presentada contra el detectiu tira endavant, o com les altres, acaba arxivada. Els Mossos estan fent les verificacions per determinar si es tracta d'una falsa denúncia o si hi ha suficients indicis de delicte. Després hauran de donar-ne trasllat al jutge, que serà qui decidirà si comença la investigació, o bé, si no troba indicis de delicte, arxiva el cas.