L’exdona del detectiu de l’agència Método 3 Julián Peribáñez ha assegurat als Mossos d’Esquadra que tant ell com el seu company Antonio Tamarit cobraven de la Policia espanyola per participar en la suposada Operació Catalunya fent informes sobre polítics catalans, segons publica aquest dimecres el diari Ara.

La dona, que actualment viu a Miami, es va presentar la setmana passada davant dels agents per denunciar amenaces de Peribáñez després d’entregar una sèrie de correus electrònics i missatges de Whatsapp entre ella i la seva exparella a l’exdirector de l’agència, Francisco Marco, que implicarien els dos exdetectius. Fonts policials han confirmat a l’ACN l’existència d’aquesta denúncia, en què també apareix un home conegut com a Bigotes, un policia en excedència que hauria fet els pagaments a Peribáñez i Tamarit.

Pel que fa a l’exdirector de l’agència de detectius, Francisco Marco, disposava d’una còpia dels missatges i els va fer servir per a la denúncia contra els seus dos exempleats. Peribáñez hauria maniobrat perquè la seva exdona signés un document desacreditant el contingut de les converses sota amenaces de “demandar-la per empresonar-la i prendre-li la filla”. La dona assegura que la seva exparella és “capaç” de fer-ho perquè “té contactes amb policies i amb delinqüents violents”.

1.500€ al mes per fer informes sobre els Pujol

Per la seva banda, en la denúncia de Marco –presentada el setembre passat– es fa constar que els dos exdetectius cobraven 1.500 euros al mes de mans del Bigotes per fer informes sobre la família Pujol, segons es desprèn de converses gravades entre l’exdona i l’exdirector de l’agència en què ella li explica la relació dels dos detectius amb la policia espanyola.

Quan el 2013 va esclatar el cas Método 3 arran d’una gravació entre la presidenta del PPC, Alícia Sánchez-Camacho, i l’examant de Jordi Pujol Ferrusola, Victòria Álvarez, la policia va detenir el responsable de l’agència, Francisco Marco, i Julián Peribáñez, mentre que Antonio Tamarit va declarar com a testimoni. Els dos darrers van acabar enfrontats amb l’exdirector de Método 3.