Balears no exigirà a partir del diumenge que ve, 23 de maig, cap test de Covid-19 als turistes de l'Estat espanyol vacunats que entrin en l'arxipèlag a través dels seus ports i aeroports ni als procedents de comunitats autònomes amb una incidència acumulada inferior a 60 casos en catorze dies.

Els vacunats hauran d'haver rebut, almenys, la primera dosi quinze dies abans de la seva arribada a les Illes per poder entrar sense necessitat de presentar cap prova de coronavirus, segons ha avançat la presidenta de les Balears Francina Armengol en el marc de la fira de turisme Fitur.

Tampoc caldrà que presentin tests negatius en ports i aeroports els turistes que provinguin de comunitats on la incidència dels casos per cada 100.000 habitants se situï per sota dels 60 casos en catorze dies, encara que no estiguin vacunats. Aquestes mesures s'aprovaran a la reunió del consell de govern que se celebrarà aquest divendres.

Aquestes són, en aquests moments, les comunitats per sota dels 60:

  • Múrcia
  • Ceuta
  • País Valencià


Fins al moment, qualsevol passatger resident en una altra comunitat havia de portar amb si una PCR negativa per entrar a l'arxipèlag.Amb aquests canvis, ha assenyalat Armengol, Balears vol fer una invitació "especial" als espanyols per visitar Mallorca, Menorca, Eivissa i Formentera a la nova temporada turística amb l'objectiu de reactivar l'economia de les illes i davant la incertesa de l'turisme internacional.

El turisme internacional

Armengol ha augurat que aquest any la presència de turistes espanyols serà "rellevant" per a les illes, els principals mercats són Alemanya i el Regne Unit. Balears està en el "semàfor verd" d'Alemanya de llocs segurs, mentre que el Regne Unit recomana no viatjar a Espanya de vacances.

A més, a partir d'ara, el govern regional treballarà amb les companyies aèries per augmentar la connectivitat i el nombre de vols amb la Península i amb tot Europa.
 

Europa també obre fronteres

L'anunci arriba poc després que els vint-i-set estats membres de la Unió Europea han acordat permetre l'entrada als turistes extracomunitaris o provinents de tercers països on la població ha estat vacunada o que tenen una bona situació epidemiològica davant del coronavirus. Això inclou els Estats Units i el Regne Unit, entre d'altres.

Imatge principal: Un aeroport de les Illes Balerats / EFE