La UE reobre les fronteres al turisme exterior. Els vint-i-set estats membres han acordat permetre l'entrada als turistes extracomunitaris o provinents de tercers països on la població ha estat vacunada o que tenen una bona situació epidemiològica davant del coronavirus. Això inclou els Estats Units i el Regne Unit, entre altres, segons Efe.

L'Executiu comunitari fa setmanes que està discutint aquesta mesura, que s'ha pres a partir de les últimes dades i comentaris d'experts que asseguren que la immunització contra el coronavirus ajuda a trencar la cadena de transmissió. 

La UE ja ha vacunat a 199,6 milions de persones contra el coronavirus, segons dades del Centre Europeu per a la Prevenció i Control de Malalties que recull El País. 

Certificat verd digital

La mesura avança en paral·lel amb el certificat verd digital que ja s'està provant en alguns països, entre els quals Espanya. El sistema tècnic per a aquest certificat, complet, està gairebé enllestit. És complex perquè el sistema ha de connectar la informació dels ciutadans, és a dir, certificats de si han estat vacunats o no, entre els diferents sistemes nacionals. 

Per posar a prova aquesta complexitat, des del dia 10 de maig s'està provant en alguns països, entre ells Espanya, França, Itàlia i Grècia, segons detallava fa uns dies el mateix rotatiu. 

França flexibilitza mesures

França ha reobert els bars i restaurants aquest dimecres. I ni el president francès, Emmanuel Macron, ni el primer ministre del país, Jean Castex, s'han pogut resistir a prendre un cafè en una terrassa. Malgrat tot, tots dos han demanat prudència. 

El president francès ha anat amb Castex fins a un cafè del carrer Miromesnil de París, a pocs minuts a peu del Palau de l'Elisi, abans de celebrar l'habitual reunió dels dimecres del Consell de Defensa sobre la crisi de la Covid, i ha contestat algunes preguntes dels periodistes, tot prenent un cafè. 

França, doncs, enceta una nova fase aquest dimecres amb l'obertura de bars, cafès i restaurants, tot i que amb algunes excepcions. Només aquells que tinguin terrassa i aforaments limitats al 50%, després d'haver estat sense activitat durant gairebé set mesos pel coronavirus. I el mateix passa amb cinemes, teatres i museus. 

 

 

Imatge principal: dues persones seuen en un bar per prendre un cafè a França, on aquest dimecres han reobert després de gairebé set mesos tancats / Efe