Aquest dimarts, es va notificar que un total de 338 alumnes i 275 docents estan en aïllament preventiu després de tenir contacte amb dos positius per coronavirus. Vint-i-quatre hores després, aquestes dades ja han canviat. El número total d'alumnes confinats puja aquest dimecres a 516 (178 més que ahir). Tot i la xifra, a nivell percentual representa el 0,03% dels estudiants catalans. Pel que fa als professors, se n'han notificat 10 més, per tant un total de 285 professionals de l'educació estarien en quarantena. A nivell percentual, es tradueix en un 0,019%.

Són xifres que han presentat en roda de premsa la secretària general de Departament d'Educació, Núria Cueva, i el seu homòleg de Salut, Marc Ramentol, on també han revelat que el total d'alumnes contagiats és de 54 (14 més que dimarts) i de docents 72 (dos més).

En total hi ha 27 centres afectats per la Covid, el que representa el 0,49% del total. D'aquests 27 centres, set són llars d'infants que havien iniciat l'activitat abans del 14 de setembre.

Els casos no són suficients per fer-ne una valoració

Tot i els augments, Ramentol ha apuntat que encara són "pocs casos" que no permeten valorar l'impacte epidemiològic de l'obertura dels centres escolars. Malgrat tot, i veien què és el que ha passat en altres països ha volgut insistir que "la major part dels casos que es veuran en infants seran positius que no s'hauran contagiat en l'àmbit escolar sinó fora".

D'aquesta manera, ha deixat entreveure que les escoles no actuaran com "amplificadors" sinó que més aviat actuaran com a mirall del que passa a l'exterior. 

Per territoris, quines són les escoles afectades?

Per serveis territorials, a Barcelona hi ha vuit grups confinats, quatre més que aquest dimarts. Els nous es troben a l'escola Jesuïtes de Sant Ignasi, la Montessori i a l'escola bressol de l'Hospital Universitari Vall d'Hebron.

A la Catalunya central hi ha tres nous grups confinats, a l'escola Ildefons Cerdà de Centelles, Carles Capdevila a Balenyà i a la llar d'infants Els Picarols de Manlleu. Hi ha també dos nous grups bombolla en quarantena a l'escola Maria Ward de Badalona i a la Joan Salvat i Papasseit de Santa Coloma de Gramenet.

Pel que fa a Girona, hi ha tres nous grups a Girona, a l'escola Forallac, a l'institut Santa Eugènia de Girona i a l'institut de Sant Feliu de Guíxols. A Lleida, hi ha un nou grup a l'institut Joan Oró, i al Baix Llobregat tres: institut Torreroja de Viladecans, Salesians de Sant Boi i a l'escola Bon Solei de Gavà.

En canvi, als serveis territorials de Tarragona, el Maresme i el Vallès Oriental i el Vallès Occidental l'afectació és la mateixa que aquest dimarts.