Elon Musk s'ha venut a si mateix com un emprenedor d'idees rupturistes i poc comuns. La darrera d'aquesta llista és una altra nova idea que li pot arrossegar grans conseqüències legals. En la difícil situació econòmica que es troba Twitter, en part gràcies als acomiadaments massius impulsats pel mateix Musk, el multimilionari ha decidit que ha de retallar despeses. Per estalviar ha decidit que deixar de pagar el lloguer, segons informa The New York Times

Actualment, Twitter no paga el lloguer de la seva seu principal a San Francisco, ni a cap de les seves oficines arreu del món, segons han informat el diari estatunidenc fonts de la mateixa companyia. No estan sent els únics comptes que deixa sense pagar la nova adquisició d'Elon Musk. Tampoc s'estaria pagant una factura de 197.725 dòlars pels vols xàrter privats realitzats la setmana de l'adquisició de la companyia pel magnat, segons es recull en una demanda presentada al Tribunal del Districte de New Hampshire. 

Malgrat que el més preocupant per l'equip legal de Twitter és la negativa de Musk a pagar les indemnitzacions dels acomiadaments massius que ha fet. Negar aquestes indemnitzacions de milers de persones pot tenir conseqüències legals i econòmiques nefastes per la mateixa companyia. A més, segons un correu intern, Musk ha amenaçat els empleats amb demandes judicials si parlen amb els mitjans de comunicació i "actuen d'una manera contrària a l'interès de l'empresa". 

Musk tanca el grup assessor contra els discursos 

L'empremta de Musk sobre Twitter es caracteritza pel caos, les decisions capritxoses i per deixar la porta oberta als discursos d'odi a la plataforma. En aquesta línia, la companyia ha tancat el Consell de Confiança i Seguretat, un grup dedicat a assessorar la companyia contra els discursos d'odi, recullen diversos mitjans nord-americans.

En un correu electrònic enviat poc abans d'una reunió prevista entre el grup i la nova cap de Confiança i Seguretat, Ella Irwin, la companyia justifica la decisió perquè el Consell “no és la millor estructura” per "incorporar les opinions externes al nostre treball". Tot plegat té lloc en amnistia que Elon Musk ha declarat a tots els comptes tancats sota la supervisió de l'anterior direcció. A principis de novembre, però, Musk va dir que Twitter "no permetrà" que cap persona que hagi estat eliminada de la xarxa social per violar les seves regles torni a la plataforma fins que la companyia tingui un procés clar. El magnat, que va comprar la xarxa per 44.000 milions de dòlars, va anunciar en una sèrie de tuits que crearà un "consell de moderació de contingut de Twitter (que) integrarà representants amb punts de vista molt divergents".