Elon Musk perd l'enquesta "vinculant" que ha llançat sobre la seva continuïtat al capdavant de Twitter, la xarxa social que va comprar ara no fa ni dos mesos per 44 mil milions de dòlars. Segons els resultats del sondeig que va publicar ell mateix fa 12 hores i que ja ha finalitzat amb la participació de 17.502.391 persones, el 57,5% dels vots han escollit posar fi a la gestió del polèmic empresari. Tot i que encara no ha reaccionat al veredicte, Musk havia assegurat que l'enquesta seria vinculant. Amb tot, també havia suggerit amb anterioritat que ja estava buscant algú que el substituís.

Dimitirà Elon Musk com a CEO de Twitter?

Mai se sap si Elon Musk complirà amb les seves promeses. Encara no fa ni dos mesos que va assolir el comandament de Twitter, després que un jutge l'obligués a pagar els 44 mil milions que va oferir, precisament, a través d'una piulada. Al llarg d'aquest temps, s'ha vist endinsat en un gran nombre de polèmiques per les decisions que ha pres, com el de restaurar el perfil de l'expresident nord-americà, Donald Trump, clausurat després del cop d'estat fallit del 6 de gener de 2021, o el tancament dels comptes de diversos periodistes crítics amb ell, malgrat assegurar que el seu objectiu al capdavant de Twitter era preservar el dret a la llibertat d'expressió. Ahir mateix, el CEO de la xarxa social va decidir llançar l'enquesta sobre el seu futur a l'empresa, suposadament des de Qatar, país on va viatjar per veure la final del Mundial de futbol, al costat del gendre de Trump. "Hauria de dimitir com a cap de Twitter? Obeiré als resultats d'aquesta enquesta", va escriure en una piulada que acompanyava l'enquesta.

Davant de l'allau de comentaris que ha generat el seu anunci, Musk ha aclarit: "No es tracta de trobar un director executiu (CEO), es tracta de trobar un director executiu que pugui mantenir Twitter amb vida", i davant del comentari d'un voluntari per prendre el relleu a la xarxa, li ha llançat una resposta gairebé dramàtica. "T'ha d'agradar molt el dolor -li ha respost el milionari-. (I hi ha) una pega: has d'invertir els teus estalvis d'una vida a Twitter, ja que està en la via ràpida cap a la fallida des de maig. Continues volent la feina?", ha ironitzat. I tot seguit, ha afegit que "ningú no vol la feina que veritablement mantindria amb vida a Twitter. No hi ha successor", sense que això hagi interromput el sondeig.