El conseller d'Interior, Joan Ignasi Elena, ha assegurat que l'obertura de l'oci nocturn ha comportat que els botellons s'acostin als nivells d'abans de la pandèmia. Coincidint amb el desplegament de 90 nous agents de Mossos d'Esquadra a la regió policial del Camp de Tarragona, Elena ha admès que aquesta problemàtica continua preocupant el cos de seguretat, però ha insistit en la necessitat de "focalitzar la dimensió" de la situació per poder-la abordar. Segons el conseller, el fenomen dels botellons permetrà que a curt termini es gestioni millor l'espai públic. En aquest sentit, ha fet una crida als empresaris de l'oci nocturn i administracions locals per treballar plegats amb aquest objectiu.

La dotació de mitjans i recursos al cos dels Mossos d'Esquadra és vital per fer front al fenomen dels botellons, tal com ha destacat Elena. En aquesta línia, s'ha mostrat convençut que la nova promoció que s'ha desplegat arreu del país ajudarà a la gestió de l'espai públic. En el cas del Camp de Tarragona, aquest dilluns s'han incorporat 90 nous agents —una dotzena es quedaran a la ciutat de Tarragona—, mentre que a les Terres de l'Ebre n'han estat 45. Es tracta d'una promoció que arriba després d'anys sense convocatòries d'accés al cos de seguretat, una situació que ha provocat un dèficit d'agents a les comissaries.

Les tasques dels nous policies se centraran en la seguretat al carrer durant un període d'un any. En relació amb la formació dels nous agents, els que s'han destinat a la regió del Camp de Tarragona tenen coneixements específics en l'àmbit de risc químic. Pel que fa als recursos que es preveuen al cos, enguany els Mossos tindran 400 nous vehicles, que se sumen als 400 que es van incorporar el 2020. En els propers mesos, però, es licitarà una nova contractació de vehicles.

Més agents cada any 

Per revertir el dèficit d'agents a les comissaries, des de la conselleria d'Interior es preveu incorporar anualment uns 750 agents. L'any vinent, però, està previst que es faci una promoció de 860 agents arreu del territori català, amb l'objectiu de garantir els drets i les llibertats de la ciutadania. D'altra banda, enguany prop d'un 30% dels agents de la nova promoció són dones, cosa que es tradueix en 200 noves policies. Elena ha assenyalat que es tracta d'una tendència que va a l'alça i que cal fomentar per incorporar les dones en tots els àmbits, especialment, en les àrees de comandament. Per això, ha anunciat una nova campanya per incrementar l'interès d'aquesta part de la societat per formar part dels diferents comandaments dels Mossos d'Esquadra.

En referència a les reclamacions històriques per part dels sindicats sobre un uniforme adaptat a les condicions climatològiques adverses, el conseller d'Interior ha anunciat que abans de l'estiu es donarà resposta a la uniformitat. Aquest hivern, però, els agents ja tindran al seu abast roba tèrmica per poder fer la seva feina sense patir pel fred.