El diari El País ha esborrat de la seva pàgina web la notícia sobre la relació entre l'imam de Ripoll, considerat el cervell dels atemptats de Barcelona del 17 d'agost, i el Centre Nacional d'Intel·ligència espanyol (CNI). Abdelbaki Es Satty era el seu confident, tal com ha confirmat el mateix CNI, i així ho havia publicat el diari del grup Prisa, que havia estat un dels primers a informar de la notícia aquest matí.

A principis d'aquesta tarda, però, i sense donar cap explicació, el mitjà ha decidit retirar la notícia, que no es podia trobar en la seva portada. Tot i que sí que es podia trobar a través del buscador del diari, en català i en anglès, no hi apareix en castellà. A més, la notícia en català tampoc es podia llegir ja que al clicar a l'enllaç donava error. 

Més tard, però, el diari ha penjat una notícia sobre el tema al seu web, però amb un nou titular. Mentre que la primera es titulava 'L'Imam de Ripoll va ser confident del CNI', després el canviava i deia 'El CNI admet 'contactes' amb el cervell dels atemptats de Barcelona". El segon missatge, clarament, rebaixava el primer publicat.

Així és com es mostraven les notícies al buscador cap a les sis de la tarda: 

I així és com es mostrava a gairebé les nou del vespre: 

WhatsApp Image 2017 11 17 at 20.46.19

Això sí, la notícia ha estat recollida per molts mitjans, tant espanyols com catalans, i també d'internacionals, com l'italià La Repubblica, que obre la seva versió digital amb això.

T'ha fet servei aquest article? Per seguir garantint una informació compromesa, valenta i rigorosa, necessitem el teu suport. La nostra independència també depèn de tu.
Subscriu-te a ElNacional.cat