Les piscines van buscades (i enguany estan de moda). En un moment en què l'abonament de temporada de la piscina pot convertir-se en el bé més preuat de l'estiu i que molts municipis han hagut de regular-ne la venda, sembla complicat saber si la piscina té l'etiqueta de Covid Free. I no només les piscines municipals, també hi ha les dels gimnasos o fins i tot, les particulars. Ara, la gestió del manteniment s'ha convertit també en prioritària en plena pandèmia del coronavirus.

En aquest context l'aplicació per a mòbils Flipr Start permet monitorar en temps real l'estat de l'aigua. Aquest fet, segons expliquen, permet estalviar fins un 27% en despeses de manteniment.

El dofí "navega" per la piscina per enviar informació a una aplicació mòbil on es poden veure totes les dades en temps real i també el registre històric. Funciona en piscines amb mètodes de desinfecció amb clor, brom, sal i spas.

Flipr Start

"Creiem que la piscina només ha de portar plaer i no maldecaps ni pèrdua de temps", explica el cofundador de Flipr Paul Costaseca i subratlla que "ha estat dissenyada per usuaris i per a usuaris" perquè puguin "estalviar temps i diners en el manteniment". El funcionament s'explica amb una tecnologia robòtica submarina, per tant, pot "viure" tot l'any dins la piscina. 

Seguretat i coronavirus

Entre altres coses, l'app també controla la seguretat per a la salut i permet gaudir d'una aigua neta amb el PH adequat. El fet que les piscines afavoreixen el desenvolupament dels bacteris. El truc per evitar-ho és, precisament, mantenir l'aigua neta. I aquest mateix consell també funciona per evitar el coronavirus. Tal com detallen, és igual amb que es mantingui neta la piscina, clor, brom o sal. El que importa és tenir certa continuïtat per la desinfecció de la piscina. 

L'app està disponible per les plataformes Android i iPhone.

Piscines i coronavirus

Les piscines tindran limitat l'aforament perquè es pugui garantir la distància preventiva mínima entre persones d'almenys 2 metres i les autoritats sanitàries proposen com a mesura doblar almenys la superfície​ per persona en els espais a l'aire lliure i triplicar-la en els espais coberts.

Aquestes són algunes de les recomanacions sanitàries mínimes per a l'obertura de les piscines amb la finalitat de minimitzar el potencial de transmissió del coronavirus i proporcionar un ambient segur i saludable.

T'ha fet servei aquest article? Per seguir garantint una informació compromesa, valenta i rigorosa, necessitem el teu suport. La nostra independència també depèn de tu.
Subscriu-te a ElNacional.cat