Els Mossos d'Esquadra han desallotjat aquest matí el bloc ocupat al número 3 del carrer Correu Vell, al barri Gòtic de Barcelona. Aquest edifici -on hi vivien 23 persones- havia sobreviscut a dos intents de desnonament gràcies al suport veïnal, que s'havia concentrat a la porta de l'immoble per evitar l'actuació de la policia. 

Aquest dimecres, els efectius dels Mossos s'han personat d'hora al matí per tal d'evitar que la reacció dels veïns dels barri tornés a frustrar el desallotjament. Només hi havia tres dels inquilins al bloc quan els agents han procedit a accedir a l'edifici i buidar-lo. Entre els ocupants presents hi havia una noia de 15 anys embarassada que ha estat traslladada a la comissaria, ja que és menor i cap dels seus tutors legals es trobava al lloc dels fets en aquell moment.

Un cop finalitzat el desnonament la policia ha pogut retornar l'immoble a la propietat, un fons d’inversió que va adquirir la finca -que consta de nou pisos i dos locals- a finals del 2016. Segons explica la plataforma Resistim Gòtic, els nous propietaris van fer fora els inquilins, alguns amb més de 30 anys vivint a l’edifici, a base de tot tipus de xantatges. Els inquilins van intentar negociar amb el fons per tal de poder pactar un acord però no van arribar mai a rebre resposta. Inclús, s'haurien contractat els serveis d’una empresa especialitzada en desallotjaments per tal de fer-los fora de la finca, segons expliquen els veïns i malgrat que entre els ocupants hi havia quatre menors i dues embarassades.

Una de les peculiaritats d’aquest bloc ocupat al bell mig del Gòtic era la diversitat dels seus inquilins. Entre la vintena de persones que hi vivien hi havia dues famílies amb nens en risc d’exclusió social, joves i adults sense cap altra alternativa residencial.

El passat 30 d'octubre, la pressió veïnal va aconseguir aturar el segons intent de desnonament. La nombrosa concentració no va permetre procedir als Mossos que es van presentar a les nou del matí amb tot l'operatiu preparat per al desallotjament. El jutjat que porta el cas, aleshores, va donar uns dies de marge de manera que la policia tingués temps de tornar a intentar buidar i recuperar l’immoble.

L'entitat Resistim Gòtic -que ha donat suport al bloc durant tot el període de resistència- ha qualificat de "vulneració de drets flagrant" el desnonament  i ha assegurat que les famílies desallotjades es troben "al carrer i completament desemparades" perquè no han estat ateses ni pels serveis socials ni pel Centre d'Urgències i Emergències Socials de Barcelona. La plataforma ha organitzat una manifestació per les set de la tarda d'aquest dimecres a la plaça dels Traginers com a motiu de protesta per fer fora els ocupants del número 3 del carrer Correu Vell.