Els inquilins del número 3 del carrer Correu Vell al Barri Gòtic han sobreviscut al tercer intent de desnonament. Aquest bloc -on hi viuen 23 persones, entre les quals quatre menors i dues embarassades- va ser ocupat el passat gener com a motiu de protesta contra l’especulació immobiliària que té una afectació especial en aquest barri barceloní.

Sobre les nou del matí d’aquest dimarts, els Mossos d’Esquadra han procedit ha desallotjar l’edifici. Tot l’operatiu estava preparat però la nombrosa concentració de veïns a les portes del bloc ha impossibilitat realitzar el desnonament amb garanties. El jutjat que porta el cas ha donat de marge fins aquest dimecres per desallotjar-lo, de manera que la policia encara té temps de tornar a intentar buidar i recuperar l’immoble.

Una de les peculiaritats d’aquest bloc ocupat al bell mig del Gòtic és la diversitat dels seus inquilins. Entre la vintena de persones que hi viuen hi ha dues famílies amb nens en risc d’exclusió social, joves i adults sense cap altra alternativa residencial.

Un fons d’inversió va adquirir la finca -que consta de nou pisos i dos locals- a finals del 2016. Segons explica la plataforma Resistim Gòtic, els nous propietaris van fer fora els inquilins, alguns amb més de 30 anys vivint a l’edifici, a base de tot tipus de xantatges.

L’Andrés ha sigut un dels més de trenta veïns que s’han sumat a la concentració per evitar el desnonament. “Es tracta d’una acció de supervivència. Els inquilins necessiten poder accedir a un habitatge digne”, assegura.

Els inquilins han intentat negociar amb la propietat per tal de poder arribar a un acord però senyalen que no han rebut resposta i que inclús, els propietaris haurien contractat els serveis d’una empresa especialitzada en desallotjaments per tal de fer-los fora de la finca.