L’Avinguda Diagonal de Barcelona ha quedat parcialment tallada aquest matí a l’alçada del Palau Reial per l'acció d'un grup d'okupes que ha cremat contenidors i pneumàtics pocs minuts abans de les nou del matí.

El trànsit ha estat completament reobert a tres quarts de deu. Amb tot, s'han originat cues quilomètriques en els accessos a la ciutat, amb retencions des de Sant Joan Despí.

Segons les primeres informacions, un grup d'unes vint persones ha creuat diversos contenidors d'escombraries i pneumàtics al tram central de l'avinguda i els ha calat foc. Tot seguit han llançat crits en protesta pels fets de Ca la Trava i han entrat a la facultat de Física.

Els causants dels incidents anaven amb la cara tapada. En un vídeo gravat per un vianant es pot veure com una vintena de persones amb passamuntanyes, molts d'ells vestits de negre, cometen l'acció i després marxen corrents cridant la consigna 'Són disturbis. Ca la Trava' i entren a la facultat. Segons fonts de la Guàrdia Urbana, els autors són encara desconeguts.

 

Incidents a Gràcia

L'acció okupa arriba després que anit es produïssin avalots al barri de Gràcia, que es van saldar amb un detingut, dos denunciats i múltiples destrosses. Unes 200 persones van participar en la protesta, que va deixar com a balanç de danys prop d'una trentena de contenidors bolcats -alguns amb foc- i almenys una oficina de La Caixa i dues immobiliàries destrossades.

Les protestes d'ahir van tenir lloc després que a primera hora del matí, efectius dels Mossos d’Esquadra van desallotjar l'edifici 'okupat' conegut com Ca la Trava i situat a Travessera de Gràcia, 154.