Prometien disturbis i així ha estat. La manifestació d'aquest dijous al vespre en protesta pel desallotjament del bloc ocupat conegut com Ca la Trava d'aquest matí ha acabat amb un detingut, dos denunciats i múltiples destrosses al barri de Gràcia. Unes 200 persones han participat de la protesta, que ha deixat com a balanç de danys prop d'una trentena de contenidors bolcats -alguns amb foc- i almenys una oficina de La Caixa i dues immobiliàries destrossades.

La concentració ha començat sobre les set de la tarda a la plaça de la Virreina. Els primers manifestants han desplegat pancartes i a crits de "Ca la Trava resisteix" o "Fora especuladors del barri" han avançat carrer de Torrijos avall sense causar gaire aldarull tret d'algunes bengales.

IMG 2662

En arribar als voltants de la plaça de la Revolució, la protesta ha pujat de to ràpidament i alguns dels participants han començat a bolcar i calar foc a contenidors per fer barricades. De camí cap a la plaça del Raspall -pel carrer de la fraternitat- han rebentat una tanca que els barrava el pas i els vidres d'una immobiliària, que després també han encès en flames.

Els Mossos d'Esquadra han fet acte de presència amb aquests primers disturbis. Una desena de furgons han arribat fins la marxa pel carrer de Siracusa i han alertat els participants per megafonia que l’actuació policial era “imminent”. Això ha provocat la dispersió de la protesta que aleshores s'ha dirigit cap a la plaça del Raspall.

IMG 2735

Després d’uns moments de certa tranquil·litat, un grup ha començat a encendre una foguera amb la brossa de les escombraries més a l’abast. El silenci ha deixat pas a crits i corregudes quan una vintena de mossos ha irromput a la plaça per tres dels quatre carrers d’accés, pràcticament acorralant els participants, i realitzant carregues dispersives per tal de dissoldre la marxa. Un dels manifestants concentrats a la plaça del Raspall ha estat detingut després d‘haver sigut reduït per uns sis agents.

La manifestació havia arribat al seu punt i final. Els participants que encara quedaven pels carrers han acabat de dispersar-se quan els Mossos els han conduït a base de batudes cap algun dels eixos principals del barri, com Gran de Gràcia o Torrent de l’Olla.

IMG 2709

El pas de la protesta ha deixat dues immobiliàries i una sucursal de La Caixa completament destrossades, a més de tots els contenidors en flames que els bombers s’han afanyat a apagar i posar a lloc. El detingut està acusat de cremar contenidors i les dues persones denunciades han sigut identificades per provocar desordre públic.

La concentració ha rebut el suport de varies entitats i plataformes veïnals que condemnaven el desallotjament del bloc anomenat Ca la Trava de Travessera de Gràcia, que un operatiu dels mossos havia buidat dijous al matí.