El trànsit d'aquest passat diumenge a la ciutat de Barcelona es va reduir més d'un 90% respecte un diumenge normal. Els ciutadans, majoritàriament, van seguir les instruccions de les autoritats i es van quedar a casa per aturar la propagació del coronavirus. Aquest dilluns, però, les dades han tornat a confirmar que el confinament de la població no és total. El fet que el decret de l'estat d'alarma fixat pel govern espanyol permeti als ciutadans desplaçar-se per anar a treballar, ha fet que la mobilitat a la capital catalana hagi augmentat aquest dilluns al matí. 

Si bé és cert que ha millorat respecte la setmana passada, quan el trànsit només es va reduir aproximadament un 40%, les xifres d'avui encara estan molt lluny de les del cap de setmana. Segons dades d'Interior, aquest dilluns, fins les 9h, el trànsit a l'àrea metropolitana s'ha reduït respecte un dilluns normal en un 56,3% de sortida i un 60,7% d'entrada. Això sí, pel que fa a la comparativa amb el dilluns anterior, la reducció ha estat del 31,7% de sortida i del 36,2% d'entrada.

El govern espanyol va anunciar aquest diumenge que el confinament s'allargaria fins l'11 d'abril, però no va contemplar endurir-lo i optar pel confinament total excepte dels serveis essencials, com li demanen algunes comunitats com Catalunya i com ha fet Itàlia.

Confinar-se o morir
Anàlisi Confinar-se o morir Jordi Barbeta