Normalitat a Igualada, Vilanova del Camí, Santa Margarida de Montbui i Òdena. Les localitats que han quedat confinades a causa del coronavirus s'han llevat avui amb les escoles tancades, com a la resta de Catalunya, i els Mossos d'Esquadra controlen els accessos als municipis barcelonins d'Igualada, Vilanova del Camí, Santa Margarida de Montbui i Òdena, que des d'aquesta passada mitjanit estan confinats per ordre de la Generalitat per evitar la propagació del coronavirus.

La policia catalana ha tallat tots els accessos a aquestes localitats, on viuen unes 70.000 persones, i realitzen un minuciós control dels vehicles que volen entrar o sortir.


Dins del perímetre de confinament, els ciutadans sí que podran moure's, però des del Govern es demana a les persones afectades que minimitzin la seva activitat per frenar com més aviat millor l'escalada de casos de coronavirus, que afecta especialment l'Hospital d'Igualada.

La Generalitat recomana als veïns que es quedin als seus domicilis fins al final de l'afectació, una mesura que estarà en vigor, com a mínim, durant catorze dies o fins que es decreti una nova resolució que modifiqui o deixi aquesta sense efecte.

El govern català va prendre ahir a la nit la decisió de confinar la zona després de detectar un brot de coronavirus a l'Hospital d'Igualada que ha provocat 3 morts i mig centenar d'infectats, dels quals una trentena són professionals sanitaris.

 


La consellera de Salut, la igualadina Alba Vergés, ha subratllat que es garantirà el subministrament d'aliments i altres productes a la zona, així com la prestació de serveis essencials.

En cas de no obeir el confinament decretat, la sanció prevista a la llei de Protecció Civil pot ascendir fins als 60.000 euros, segons han informat fonts de l'executiu.

 

T'ha fet servei aquest article? Per seguir garantint una informació compromesa, valenta i rigorosa, necessitem el teu suport. La nostra independència també depèn de tu.
Subscriu-te a ElNacional.cat