El Govern ha ordenat el confinament de la població d'Igualada (l'Anoia), a causa del brot de coronavirus que s'ha detectat en aquesta ciutat segons ha pogut saber El Nacional

A partir de les 00h no es podrà ni entrar ni sortir de la població. Entre les 21h i les 00h hi haurà un pas permeable perquè els veïns i veïnes puguin tornar a casa o sortir els que no siguin del municipi segons fonts policials.

A partir de demà els camions amb diferents productes com els d'alimentació podran entrar al municipi. El pas per a ells serà permeable per a no deixar la població aïllada i sense habitualment. 

La mesura afecta diversos municipis del voltant com Santa Margarida de Montbui, Vilanova del Camí i Òdena, i que avui també han hagut de tancar les escoles, com també ha passat a Igualada. 

El tancament es farà amb controls dels Mossos d'Esquadra en els accessos a la capital de l'Anoia. Aquest vespre ha començat a arribar la policia per establir el dispositiu i s'ha fet, també, una reunió del govern municipal per explicar les noves mesures.

A Igualada hi ha un brot actiu i encara no controlat. El focus és a l'Hospital de la capital de l'Anoia on hi ha 3 persones ingressades amb observació amb el Covid-19. El brot afecta als 200 professionals del centre hospitalari que durant tot el dia s'han estat fent les proves per saber si son portadors del virus. A l'hospital s'han restringit les visites i tot el personal, tant sanitari com administratiu, va amb mascareta. 

Avui ja no han obert les escoles. Estaran tancades 14 dies, de moment. Igualada ha estat la primera població en establir aquesta mesura juntament amb Santa Margarida de Montbui, Vilanova del Camí i Òdena. 

Segueix l'última hora sobre el coronavirus covid-19 a Catalunya i Espanya aquí.