Un dia després de la legalització de l'eutanàsia a Espanya, s'inicia el judici oral contra Ángel Hernández, l'home que l'abril de 2019 va ajudar a morir la seva dona, María José Carrasco, malalta d'esclerosi múltiple. Aquesta conducta està contemplada pel Codi Penal en constituir un delicte de cooperació al suïcidi, penat amb fins a 10 anys.

Segons han informat fonts jurídiques a Europa Press, la jutge de Violència sobre la Dona número 5 de Madrid ha dictat l'acte d'obertura aquest divendres. L'obertura de judici oral es produeix després que les parts personades en la causa penal hagin remès les seves respectives conclusions provisionals de cara al pròxim judici, que tindrà lloc el 2021, segons han apuntat les mateixes fonts.

La Fiscalia de Madrid demana sis mesos de presó

Pel que fa a les penes, la Fiscalia de Madrid es demanen sis mesos de presó per a l'investigat per la comissió d'un delicte de cooperació al suïcidi.

María José Carrasco Ángel Hernández Pardo eutanasia EP

S'inicia el judici oral contra Ángel Hernández, l'home que l'abril de 2019 va ajudar a morir a la seva dona, María José Carrasco, malalta d'esclerosi múltiple. / Europa Press

Després de sortir en llibertat després de ser detingut, Ángel Hernández va dur a terme una recollida de signatures per a despenalitzar la intervenció voluntària per a provocar la mort. La causa conclourà poc després que el Congrés dels Diputats hagi aprovat amb una àmplia majoria la llei orgànica de regulació de l'eutanàsia. 

El desig de María José Carrasco

En el seu escrit, el fiscal va subratllar que María José Carrasco li va expressar de manera "constant" el seu desig de posar fi a la seva vida pels "intensos" dolors "més enllà del que podia suportar" per la malaltia crònica que patia. Finalment, el seu marit "desemparat per la falta d'ajudes institucionals" va complir els desitjos de la seva esposa.

A més, va anunciar que "per al supòsit que es dictés sentència condemnatòria i es tramités expedient d'indult, el Ministeri Fiscal, ateses les circumstàncies concurrent en el present cas, emetrà informe favorable". En aquest cas, la Fiscalia de Madrid es va oposar al fet que la causa encaixés en un delicte masclista perquè no existia un context de "dominació i discriminació" de l'home sobre la dona.