L'organització del BBF deixa enrere les discrepàncies amb l'administració i celebra el festival gràcies a un acord in extremis. Els organitzadors del Barcelona Beach Festival han mostrat la seva satisfacció per la declaració de responsabilitat que ha permès la celebració del festival de música electrònica i un dels més grans de l'estat espanyol: "Estem feliços, però ahir estàvem desolats per una situació que era irracional i esperpèntica", ha reconegut el director general de Live Nation a l'Estat, Paco Martínez. "Afortunadament, aquest matí les parts implicades (empresa, Ajuntament i Bombers) han trobat una solució i estem preparats per celebrar el millor festival de totes les edicions. Esperem que la gent s'ho passi d'allò més bé", ha declarat Martínez a l'ACN. Amb tot, sembla que han deixat enrere les querelles contra l'Ajuntament de Sant Adrià del Besòs i les acusacions mútues sobre qui va presentar els documents amb retard. Just abans de les 15.45 hores, els primers assistents –dels més de 25.000 previstos- ja han començat a entrar al recinte del BBF, a la platja del Fòrum i Parc de la Pau. A les 16 hores, el duo mexicà Hajj ha estat l'encarregat d'obrir el Barcelona Beach Festival, que s'allargarà fins a les sis hores de la matinada amb caps de cartell com Don Diablo, Marshmello, Armin van Buuren i Dimitri Vegas & Like Mike.

Acord in extremis

Un preacord entre l'Ajuntament de Sant Adrià de Besòs (Barcelonès), la productora Live Nation i la Generalitat ha permès que el Barcelona Beach Festival pugui celebrar-se finalment aquest dissabte, cosa que estava en qüestió per desavinences pel protocol de seguretat i la demora de l'expedient d'activitat. Live Nation ha signat aquest migdia una declaració de responsabilitat en la qual assegurarà que les condicions de seguretat del festival d'aquest any són les mateixes que les del 2019, quan va obtenir el plàcet de l'informe de Bombers de la Generalitat i, així, el consegüent permís d'activitat de l'ajuntament. D'aquesta forma, aquest festival de música electrònica, un dels més importants d'Espanya i que preveu congregar prop de 30.000 persones, podrà celebrar-se perquè tant la Generalitat com l'Ajuntament donaran llum verda al festival.

L'aval dels Bombers

El director general de Prevenció, Extinció d'Incendis i Salvaments (DGPEIS), Joan Delort, va opinar aquest divendres que no hi havia cap motiu que impedís celebrar aquest dissabte el festival de música Barcelona Beach Festival. L'Ajuntament de Sant Adrià del Besòs va denegar la llicència d'activitat al festival perquè no tenia l'informe de la DGPEIS, que es va sol·licitar tard. Però Delort va dir que això havia passat en diverses ocasions en altres ajuntaments i que si no s'havia trobat cap anomalia greu es podia seguir tramitant la llicència encara que faltés el vistiplau definitiu dels Bombers. Delort va indicar que el dimecres 22 de juny a la 1 del migdia el consistori adrianenc va enviar a la Direcció General que engloba els Bombers de la Generalitat una sol·licitud d'informe en matèria de prevenció i seguretat en cas d'incendi i s'hi adjuntaven documents annexos. Com que la llei estableix que la sol·licitud d'informe s'ha de fer almenys 15 dies hàbils abans de l'esdeveniment, el termini havia caducat el 10 de juny. Amb tot, però, els Bombers van seguir sense signar l'informe necessari per a la llicència, fet que va lamentar l'Ajuntament, perquè els traspassava la responsabilitat si hi hagués un accident. Amb l'acord signat avui, sembla que accepten que les condicions de seguretat són les mateixes que en la darrera edició i per això consideren factible tirar endavant.